Skocz do zawartości

[3500-4000] 110kg 189cm X-Pulser 6.9/X7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Cieszę się, że trafiłem na to forum. Liczę na wasze fachowe spojrzenie :)

Na początku napiszę, że szukam MTB (bez wdawania się w podkategorie). Jako nastolatek tłukłem po 100km za najzwyklejszych góralach. 20 lat minęło i czuję potrzebę aby znów trochę się pogimnastykować po ścieżkach leśnych ;) Trekingowy  na wąskich oponach słabo wytrzymuje, bo mam 110kg wagi i 189cm wzrostu. Zdecydowałem się na Indiana X-Pulser 6.9. Przyjechał kurierem i czeka zapakowany w piwnicy (mogę zwrócić), bo waham się gdy patrzę w stronę X7. Tylko zastanawiam się czy różnice są na tyle istotne. Co sądzicie? Porównywałem amortyzatory ale zgłupiałem i już nic nie wiem... Pomóżcie. 

Stoi w piwnicy - kupiony w promocji za 3455zł
https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m21-czarny-brazowy-r20

Zastanawiam się nad tym
https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x7-m21

Napisano

Hmm.. zastanów się czy aby na pewno potrzebujesz MTB. Mam podobne dylematy i identyczne warunki fizyczne i po przejechaniu się pożyczonym rowerem typu cross stwierdzam że to jest najbardziej uniwersalny rower dla większości użytkowników..

Przejedź się jakimś crossem - ja doceniłem wygodniejsza pozycje niż w MTb i lepsze przełożenia szosowe pozwalające osiągać większe prędkości mniejszym nakładem sił... 

Wybieram Giant roam 0 lub 1 w ramie xl po zmierzeniu .. ale l też jest dobry ... 

Napisano

Dzięki komandor4 za odpowiedź. O typie cross myślałem. Jednak mieszkam na mazurach i mało mam tu miasta, szosy z kolei wąskie i niebezpieczne. Do pracy mam 5 min pieszo. Roweru potrzebuję aby trochę poszaleć (może za mocne słowo) na bezdrożach i raz błotnistych a raz bardzo piaszczystych drogach. Łąki też fajnie ujeżdżać. Nie chcę też drżeć o obręcze czy amortyzator zjeżdżając z kilku schodków czy wysokiego krawężnika, dlatego stawiam na MTB.    

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...