marwlo Napisano 29 Maja 2021 Napisano 29 Maja 2021 Cześć 🤗 Potrzebuję porady - chcę kupić rower do jazdy po mieście i leśnymi ścieżkami (ok. 40/60%). Mam 186cm wzrostu, waga 80kg, od ziemi do krocza ok. 87-88cm. Głównie przejażdżki po 20-30km, bardzo okazjonalnie dalsze odległości, ale raczej max. 50km. Od przyszłego roku czasem będę chciał jeździć z dzieckiem w foteliku tylnym. Nie zdecydowałem do końca jaki rodzaj roweru wybrać - głównie skłaniam się ku cross/fit, ewentualnie mtb. Wcześniej jeździłem tylko mtb-podobnym (kilka ładnych lat przerwy), ale nie wiem czy do moich zastosowań nie lepiej coś z cieńszą oponą i lżejszego? Rozważałem rowery z Decathlonu, ale nic co by mogło przypasować nie jest dostępne w moim rejonie pod mój wzrost. Myślę obecnie nad Lazaro Aero v1, jest dostępny w wersji 21-calowej. Według producenta od wzrostu 185, wysokość ramy od podłoża 80cm, wydaje się ok. Pytanie co o nim sądzicie, czy sprawdzi się przy mojej specyfice jazdy ~40 miasto/60 las oraz do przewożenia moich 80kg + dziecka w foteliku? W bogatszych wersjach v2/v3 jest niestety niedostępny. Link do niego: http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v1-men-2021_pid=303 Widełki budżetowe dość spore, gdyż nie mogę się zdecydować, ale jeśli ten Aero jest przyzwoity to nie pogardzę. Jest też dostępny Lazaro Integral v2, Kands STV 900 i kilka innych tego producenta. Z marek w miarę dostępnych w lokalnym sklepie rowerowym pojawiają co jakiś czas m.in. Unibike, również Author, choć w tym zakresie cenowym jedynie tańsze modele. Będę wdzięczny za sugestie.
marwlo Napisano 31 Maja 2021 Autor Napisano 31 Maja 2021 Jest obecnie do wyhaczenia Riverside 120 z Decathlonu 🤔 https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-120/_/R-p-300806 Ktoś podpowie?
chudzinki Napisano 31 Maja 2021 Napisano 31 Maja 2021 Gdyby proporcje były odwrotne to może byłby to dobry wybór, ale przy takich ja skłaniałbym się do crossa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.