Jot Napisano 27 Maja 2021 Napisano 27 Maja 2021 Czy macie jakiś patent na obijającą się o ramę wewnątrz linkę hamulca? Doprowadza mnie to już do szału, zwłaszcza na zakrętach dźwięk jest nieznośny albo podczas gwałtownego przyspieszania. Szukałem źródła tych hałasów chyba wszędzie, a to okazała się linka.
siejak1 Napisano 27 Maja 2021 Napisano 27 Maja 2021 https://allegro.pl/oferta/jagwire-oslona-pancerza-wewnatrz-ramy-4-5mm-7829005911
Jot Napisano 27 Maja 2021 Autor Napisano 27 Maja 2021 Pancerz. Skrót myślowy. Niestety ta osłona wymaga wolnej końcówki linki, a nie chcę wszystkiego zdejmować, zwłaszcza owijki.
Garlock Napisano 27 Maja 2021 Napisano 27 Maja 2021 Godzinę temu, Jot napisał: Niestety ta osłona wymaga wolnej końcówki link Chodzi ci o to, że to rurka i trzeba ją nawlec na pancerz? Jesli tylko zmiesci sie w otworze ramy, to rozetnij ją wzdłuż i wsuwaj obklejając co kawałek np taśma izolacyjną. Tak, żeby pancerz z niej nie mógl wypaść w środku ramy.
Brombosz Napisano 27 Maja 2021 Napisano 27 Maja 2021 Ja przy montażu pancerzy w ramie nawlokłem sobie po trzy wycięte z filcu kołeczka na każdy i jest cisza. W tym przypadku nie ma sensu nic kupować. Chwila szperania po domu i będzie za darmo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.