probkdz Napisano 13 Maja 2021 Napisano 13 Maja 2021 Hej, szukam roweru do jazdy raczej rekreacyjnej, miasto/leśne ścieżki. bez żadnego wariactwa. Mam 176cm, przekrok 82cm. Przejrzałam wcześniej inne wątki, ale niestety nic nie jest dostępne. Jaki rower z napędem 1xXX byście polecili? Lub z innym napędem, a się wykręci przednią przerzutkę - także na tym mi nie zależy. Chcę by rower "miękko" pokonywał wszystkie nierówności, dziury czy krawędzie i nie ważył tony (wnoszenie na 2 piętro). Często polecany jest RIVERSIDE 500/900, ale ta wygięta rama mnie odrzuca. Lepsze są opony 29 czy 27,5? Czy jest wyczuwalna różnica między deore, a pozostałymi w rekreacyjnej jeździe? (dotychczas użytkowałam single speeda) Z góry dzięki za pomoc i pozdrowionka
m0d Napisano 13 Maja 2021 Napisano 13 Maja 2021 Standardowo zasugeruję Marina Muirwoodsa + przeróbka na 1x. Sam miałem taką konfigurację:
Kadonashi Napisano 19 Czerwca 2021 Napisano 19 Czerwca 2021 Witam. Na starcie zaznaczę że jestem totalny laikiem. Można powiedzieć że to mój pierwszy rower 😁 ( potrafię na nich jeździć 😎) Chciałem sobie zakupić rower do jazdy po drodze , utwardzonych ścieżkach rowerowych , i tutaj zwracam się do was bo jest tego tak dużo że nie wiem na co zwracać uwagę , mi możecie polecić jakieś konkretne modele ? Wzrost : 188 Waga : 88kg Płeć : M
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.