Skocz do zawartości

[Ultramaraton] Wschód 2021

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Napisano

Cześć, ja się wybieram!

I zastanawiam się, jak dobrać sprzęt. Może ktoś z forumowiczów jest w stanie doradzić na jakie opony się zdecydować z dostępnych na rynku oraz, czy jechać z amortyzatorem czy sztywnym widelcu? Na pewno pojąde na MTB, ale rozważam zmianę przedniego widelca na sztywny karbon.

Napisano

Ja tam jadę fulem na oponie schwalbe g one bite 28x2.0.  Zrobiłem 2 ultra na przełaju (raz na baranku i raz tym samym rowerem tylko na prostej kierze)i teraz chcę spróbować na mtb. 
Na schwalbe g one bite 28x1.5 przejechałem wanoga gravel (dużo błotka było) i byłem z tej opony na tyle zadowolony że kupiłem do mtb ten model tylko że szerszy. Jak masz dobry amor z przodu to sobie zostaw jak to uginacz to może lepiej zmienić na sztywny, zawsze będzie rower lżejszy trochę. Coś mi się wydaje że panowie Pachulscy nie poszli na kompromis w wytyczaniu trasy :) więc jadę w pełni zamortyzowany i z szerokim kapciem, stawiam na komfort.

Napisano

Heh, amor mam przyzwoity :)

Właśnie też miałem kupić schwalbe g-one bite lub któregoś x-one, ale wyczytałem, że mają sztywne ścianki boczne i przez to bardzo słabo tłumią nierówności. Dlatego rozważam albo to co mam, czyli Irc Mythos XC, albo gravelowy Cst Tirent.

Będę z rowerem niedlugo w Przemyślu, więc może przejadę kawałek trasy, żeby zobaczyć, z czym mamy do czynienia :)

• 7 miesięcy temu...
Napisano
W dniu 3.05.2021 o 11:02, seczuan napisał:

Witam. 
Czy jest ktoś na forum, kto wybiera się na wyżej wymienione zawody ? 

Jak tak dalej pójdzie, to całkiem sporo Białorusinów. W obecnej sytuacji szansa na uruchomienie imprezy po oryginalnym śladzie jest zerowa. Zobaczymy, jak się dalej rozwinie sytuacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...