JaroIIIWielki Napisano 26 Kwietnia 2021 Napisano 26 Kwietnia 2021 Witam, Jestem użytkownikiem bezprzewodowego licznika SIGMA BC 8.12 ATS od kilku sezonów. W tym roku po wymianie baterii i ogólnej konserwacji brak komunikacji ( nie wyświetla prędkości, km itd ). Odległość czujnika jest ok. Jakieś podpowiedzi?
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2021 Miałem to samo w modelu 1106 DTS - po kilku latach zrobił się kapryśny... W niektórych Sigmach jest problem ze zbyt małym zasięgiem. Jest możliwe zakłócanie sygnału analogowego przez urządzenia znajdujące się zbyt blisko, ale w moim przypadku to raczej nie miało miejsca, a Sigma zamieniła się w zwykły zegarek 😉 Co ciekawe, to również z przewodowym BC 1200 miałem problemy - może po 2 latach przestał normalnie działać, raz liczył, raz nie liczył... Także nieco się przez to uprzedziłem do Sigmy, choć oczywiście dopóki liczniki działały, to byłem zadowolony. Można jeszcze pokombinować z podstawką, choć gwarancji nie ma, że z nową wszystko wróci do normy.
JaroIIIWielki Napisano 26 Kwietnia 2021 Autor Napisano 26 Kwietnia 2021 Czyli wymiana na nowszy model😁
Mod Team KrissDeValnor Napisano 26 Kwietnia 2021 Mod Team Napisano 26 Kwietnia 2021 Najlepiej jakiś STS, czyli kodowany cyfrowo. Ewentualnie prosty licznik GPS, ale i tu czasem jest loteria...
Gość Napisano 4 Maja 2021 Napisano 4 Maja 2021 Ja wróciłem do przewodowej sigmy z powrotem, choć powinienem był tę markę kopnąć w zadek, podobnie uprzedzony jak kolega Kriss, właśnie po jej modelu 1200WL Po roku coraz bardziej traci kontakt z bazą, aż w końcu w zeszłym roku tak mnie wpienił ten licznik, że wylądował w koszu. Trzymam markę, bo podoba mi się prostota obsługi i kilka funkcji, które mi w zupełności wystarczają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.