Frydz Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Hej, przymierzam się do zrobienia bikefittingu i chciałbym się spytać czy ktoś robił go w Specialized Concept Store ROWMIX na Zakopianskiej, Bike-RS lub Profidea i może się podzielić opinią? A także jak wyglądają ceny w dwóch ostatnich?
Frydz Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Napisano 22 Kwietnia 2021 Wiem że Veloart i Jarek Dymek najlepiej robią, jednak trochę za drogo dla mnie.
meitner99 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Szczerze polecam Jarka Dymka. Nie tylko dopasował mi rower i bloki SPD do mnie ale też podpowiedział ćwiczenia rozwijające i rozciągające do moich braków. Według mnie lepiej zapłacić raz i mieć lepiej wykonaną usługę i spokój do końca życia przynajmniej danego roweru. Tak na marginesie, jednego dnia zrobiłem trasę Łódź - Myślenice - Łódź żeby się u niego "zbadać"
wkg Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 I co - z Myślenic się lepiej jechało po fittingu ?
meitner99 Napisano 22 Kwietnia 2021 Napisano 22 Kwietnia 2021 Zawsze się lepiej wraca do domu A tak serio, z mojego amatorskiego punktu widzenia, przed bolał mnie kark, po nie boli. Wcześniej zdarzało mi się odciążać siodełko z powodu bólu tyłka, po jakiś tam sugestiach i ustawieniu, nie zdarza mi się to już.
Frydz Napisano 22 Kwietnia 2021 Autor Napisano 22 Kwietnia 2021 Panowie renomę Velo i Dymka znam, dlatego nie pytalem o najlepszy fitting w Krakowie, tylko o opinię na temat Specialized Concept Store ROWMIX na Zakopianskiej, Bike-RS lub Profidea.
Siekr Napisano 6 Czerwca 2021 Napisano 6 Czerwca 2021 Będę jutro po południu w Profidea na fittingu, skrobnę coś wieczorem lub we wtorek na spokojnie 😊
Siekr Napisano 8 Czerwca 2021 Napisano 8 Czerwca 2021 Witam, jestem świeżo po bike fittingu w Profidea. Zaczęło się od szczegółowego wywiadu o przebytych kontuzjach, dyskomforcie podczas jazdy, pokonywanych dystansach, celach treningowych itd. Później szczegółowe pomiary, sprawdzanie zakresu ruchów, naturalnych ograniczeń. Potem ustawienie bloków, dobór siodła i wkładek. Na koniec ustawienie pozycji na rowerze i "doregulowanie" wszystkich ustawień. Okazało się że jeżdżę na siodle o źle dobranym rozmiarze i nieodpowiednich wkładkach do budowy mojej stopy 😊 Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu z którym się tam spotkałem, odbyłem krótką przejażdżkę i już czuję że jest dużo lepiej. Pojeżdżę dwa tygodnie i mam dać informację zwrotną czy wszystko w porządku i umówić się na ewentualne korekty. Jeśli chcecie więcej szczegółów proszę pytać, ja ze swojej strony jak na razie jestem baaaaaaardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić to studio
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.