Skocz do zawartości

[+-2000zł] rower szosowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, poszukuję pomocy przy wyborze pierwszej szosy. Głównie będzie służyć jako "spalacz", ponieważ chcę schudnąć. Ważę około 90kg, wzrost 184cm.

Budżet +- 2.000 pln. 

Myślałem nad Triban rc120 oraz Romet Huragan.

Bardzo proszę o pomoc, mam małą wiedzę co do rowerów. Nie chcę jakiegoś PRO sprzętu, bo przecież jestem początkującym. Chcę robić trasy rekreacyjne żeby tylko poprawić kondycje i zdrowie.

Napisano

Napęd 3x w szosie. Są jego zwolennicy są i przeciwnicy. Osobiście należę do tych drugich, miałem z taką konfiguracją do czynienia w pierwszej szosie i nie chciałbym do tego wracać choć na pewno ma to sporo wspólnego z "aktualną formą". Zastosowanie takiej korby wymusza ciasno zestopniowaną kastę (co akurat jest plusem w szosie) o małym zakresie bo tylna przerzutka nie jest w stanie ogarnąć większej. W praktyce, będąc początkującym większość czasu po płaskim spędzisz na środkowym blacie, duży wrzucisz wyłącznie na zjeździe/z wiatrem bo żeby zbytnio nie krzyżować łańcucha używa się go przy prędkościach rzędu 35+

Ogólnie rower jest spoko, cena jest adekwatna zarówno do stanu (choć tak brudną kasetę ciężko oceniać) jak i rocznika/zastosowanych gratów. Jedynie dobry 10s łańcuch to na dzień dzisiejszy kwestia 110-120 a nie 70 (tyle przed pandemią i brakami towaru było) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...