Skocz do zawartości

[2500] MTB rekreacyjnie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!
Przymierzam się do zakupu pierwszego roweru górskiego do pojeżdżenia sobie po lesie, górach, taka jazda rekreacyjna. Jako że moja wiedza dotycząca rowerów jest dosyć marna, to zwracam się do Was po poradę.
Czy jesteście w stanie polecić coś do 2500?
Czy w tym pułapie cenowym jest w ogóle sens coś kupować czy lepiej dołożyć coś więcej?
Z rankingów, porad, recenzji czy filmów na YouTube większość modeli jest nie dostępna, więc nie za wiele mi to dało.

Mój wzrost to 175, więc kierując się podpowiedziami na co zwracać uwagę udało mi się jedynie znaleźć Romet Rambler 9.4 bądź 9.3:

https://trekking24.pl/pl/gorskie/5243-romet-rambler-r94-2020-mtb-gorski-5907782762421.html?gclid=CjwKCAjwgZuDBhBTEiwAXNofRHKYxgxYLU7w00qgJ7NXaOUxF0VzGmnr48P98aZ1se_WLiLmYu6I0xoC1tAQAvD_BwE

https://trekking24.pl/pl/gorskie/5245-romet-rambler-r93-2020-czarny-mtb-gorski-5907782762506.html?gclid=CjwKCAjwgZuDBhBTEiwAXNofRGkMO1AjB_tY33vdZKgyoV-fnrKCAbYtAdIIDyTJ8aot1d3cJt_GUhoCd88QAvD_BwE

Na papierze chyba nie wyglądają najgorzej. Czy ktoś z Was posiada jeden z tych modeli i mógłby podzielić się opinią?

Czy może jednak macie jakieś inne propozycje niż wyżej wymienione?

Zastanawiałem się też nad Rockrider ST 530 S, aczkolwiek opinie o nim nie są zbyt dobre.
Nigdy nie siedziałem na rowerze z pełnym zawieszeniem, czy różnica w komforcie jazdy jest warta tego żeby podwoić budżet i rozejrzeć się za tym rozwiązaniem? Hm czy w ogóle w tym budżecie warto brać pod uwagę pełne zawieszenie?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi!

Napisano

Polecam Kross level 2.0 z 2018r,ja na takim zaczynałem super Rower

• 4 miesiące temu...
Napisano

Dzięki wielkie za wszystkie sugestie! Rower zakupiony! Co prawda nie udało mi się wyhaczyć Unibike, ale za to mam pachnącego jeszcze nowością Northtec Cayon. Pierwsza przejażdżka odbyta i jestem bardzo zadowolony ze sprzętu🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...