Punkxtr Napisano 26 Marca 2021 Napisano 26 Marca 2021 Starsi pewnie pamiętają kultowe części amerykańskiej marki Boone. Dla mnie to najlepszy news w tym roku - amerykanie po 25 latach od zaprzestania produkcji części rowerowych, wracają do gry. Jedną z ciekawostek będzie korba Cranx - w wersji produkcyjnej wykonana z aluminium, ale istnieje już stalowy, pusty w środku prototyp. W trakcie prac jest wersja tytanowa, gdzie masa 1 ramienia wyniesie poniżej 100 gramów. Dizajn można pokochać lub znienawidzić. Ja zastanawiam się, czy czekać na wersję tytanową czy brać Cane Creek eeWings 😉 boone4.webp boone2.webp
Gość Napisano 26 Marca 2021 Napisano 26 Marca 2021 Tak zapytam, a które to jest korba? To błyszczące czy czerwone?
Punkxtr Napisano 26 Marca 2021 Autor Napisano 26 Marca 2021 Te z samego dołu mam w swojej kolekcji w wersji szosowej (srebrnej). A te u góry... no cóż. Te korby są takie jak ja - inne niż wszystkie w czym idealnie mi pasują 😉 Z drugiej strony do własnego roweru chyba bym ich nie założył ale fajnie, że coś tak odjazdowego powstało w tych smutnych czasach.
Gość Napisano 26 Marca 2021 Napisano 26 Marca 2021 Czyli to na górze to jednak korba? Myślałem że jakaś forma czy prototyp 🤨 Wygląd specyficzny, ciężko mi sobie wyobrazić do czego miałaby pasować. A jak montuje się zębatki?
Punkxtr Napisano 26 Marca 2021 Autor Napisano 26 Marca 2021 Tak, to korba. Zębatki są w systemie DM lub mocowane do pająka (kupowanego osobno). Wygląd jest mega dziwny, ale to właśnie scheda marki Boone po latach, w których powstała. Sporo części z ery zachwytu nad CNC było przedziwnych i oglądało się je w katalogach Bike Workshop 😉 Niemniej znam kilka rowerów, do których ten sprzęt ładnie by pasował. Jak pokażą więcej zdjęć (najlepiej z zainstalowaną korbą), będzie można powiedzieć więcej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.