MiszMasz Napisano 23 Marca 2021 Napisano 23 Marca 2021 W zeszłym roku latem pojeździliśmy z sakwami po lubelszczyźnie i kawałek wybrzeżem. W tym roku planuję zrobić R10 wzdłuż wybrzeża. Dziecko lat prawie 9 na swoim pojeździe (ale bagaże u mnie rzecz jasna), noclegi w pensjonatach/hotelach. Jaki rower w związku z tym dla mnie? Miałam trekkinga (kross trans 5.0), ale ostatnio został skradziony, muszę coś innego zakupić. Wiem, że już na pewno nie trekking, myślę o jakimś crossie lub turystycznym mtb. Ponadto jeżdżę prawie całorocznie, dojazdowo po mieście. Wzrost ca. 170, budżet ok. 3000zł, może coś używanego? I jeszcze jedno pytanie. Młody jeździ na superiorze fly 24, w którym jest zakochany bezapelacyjnie, ale zapytał o możliwość domontowania rogów do kierownicy, takich w centralnej części kierownicy - nie wiem jak się to nazywa. Rzeczywiście przy dłuższej trasie często opiera się w tej części i trzyma tam ręce. Da radę? Pod jaką nazwą tego szukać? I dzień dobry :)
MiszMasz Napisano 23 Marca 2021 Autor Napisano 23 Marca 2021 5 godzin temu, chrismel napisał: lemondka O to właśnie mi chodziło dziękuję, zobaczę czy jest w coś dziecięcych rozmiarach. A na muirwoods zerknęłam, ładnie wygląda. Tylko zastanawiam się jak sprawdza się w trasie, gdy wybiera się w nawigacji trasy pod mtb, a nie szosę, bo z dzieckiem jechanie asfaltem jest dla mnie często zbyt niebezpieczne.
chrismel Napisano 23 Marca 2021 Napisano 23 Marca 2021 Na pewno warto zaopatrzyć się w oświetlenie tylne do jazdy dziennej. Za niewielkie pieniądze można kupić coś takiego: https://www.rowertour.com/p/170950/prox-gemma-lampka-rowerowa-tylna-2x-led-05-w gdyby zdarzyła się jednak konieczność przejechania jakiegoś dystansu po jezdni.
MiszMasz Napisano 25 Marca 2021 Autor Napisano 25 Marca 2021 Ooo super, dziękuję, o dziennym oświetleniu nie słyszałam, jeździliśmy dotychczas na tym nocnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.