Skocz do zawartości

[Do 1600 zł] Jaki rower kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, przymierzam się do zakupu pierwszego niekomunijnego roweru. Rower będzie mi służył głównie w celach rekreacyjnych, do jazdy po ścieżkach rowerowych, czy też wiejskich drogach. Od maja do września myślę, że będę robić max 50 km tygodniowo, także rower nie będzie jakoś maksymalnie eksploatowany. 

Po krótkim researchu wytypowałam dwa damskie rowery: Lazaro Integral v3 oraz Kross Evado 3.0. 

Proszę o jakieś opinie i sugestię, który rower mógłby być wlasciwszy. 

Napisano

Aero jest znacznie lżejszy. Na asfalt, szutry i do miasta będzie w sam raz. Jak się upierasz 😀 przy "amortyzatorze" to wrzucaj linki do porównania.

Napisano

Zupełnie się nie upieram :D Ja się po prostu nie znam i czytając różne fora wyłoniłam akurat te dwa rowery, ale nie twierdzę że ti jedyne opcje 😁 Nawet ten Aero że względu na niższą cenę byłby dla mnie lepszy 😅

https://kross.eu/pl/rowery/turystyczne/cross/evado-3-0-damski-bialy-koralowy-polysk?gclid=Cj0KCQjwl9GCBhDvARIsAFunhsmE874xStOljMjtHzqyUQs96CZrz9wX5B6Uc9pjX5zhUzlllumg5uQaAtC1EALw_wcB

http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-integral-v3-damski-2020_pid=211

Napisano

@bloszkaaaKross`em nie zawracaj sobie w ogóle głowy.

Integral ma zdecydowanie lepszy osprzęt od Aero, o którym Ci pisałem wcześniej, nawet amortyzator ma jako taki działający. W tej cenie to bardzo dobry wybór. Jedyny plus Aero to waga.

No i oczywiście dostępność jak napisał @pinok...

Napisano
32 minuty temu, pinok napisał:

Dokładnie przyjrzyj się tej tabelce:

image.png.21960609c7cc296def7b76c08e6a6a14.png

Widziałam, widziałam. Kontaktowałam się z że sklepem i w przeciągu 2 miesięcy rowery się pojawią a ja będę potrzebowała roweru właśnie gdzieś od maja ;)

Napisano
Godzinę temu, chudzinki napisał:

@bloszkaaaKross`em nie zawracaj sobie w ogóle głowy.

Integral ma zdecydowanie lepszy osprzęt od Aero, o którym Ci pisałem wcześniej, nawet amortyzator ma jako taki działający. W tej cenie to bardzo dobry wybór. Jedyny plus Aero to waga.

No i oczywiście dostępność jak napisał @pinok...

A czy porównując ten aero do Integral ale V2 to nadal wygrywa Integral? 

Napisano

Linki linki linki...

Integral V2 jest zdecydowanie gorszy od V3. V2 ma bardzo podobny osprzęt do Aero z tym, że V2 ma ciężki i słabo działający tak zwany amortyzator NEX.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...