Skocz do zawartości

[3500]Rower szosowy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę o poradę chcę zacząć przygodę z dłuższą jazdą i szukam pierwszej szosy. Wolał bym nowy rower, ale może też być używany, najlepiej województwo lubelskie lub mazowieckie. Proszę o jakieś porady co wybrać i na co zwrócić uwagę. Przymierzałem się wcześniej do fitness, ale jakoś na dłuższą jazdę będzie mniej wygodny przez zwykłą kierowcę. 

Napisano

Tak naprawdę z nowych nie ma co wybierać przy takiej kwocie, zresztą dostępność na rynku prawie żadna. Jedynym rowerem, który jesteś w stanie kupić bez problemów jest triban rc500. Z tym, że to nie do końca szosa a taki allrounder i waży sobie 11kg (nie ma się co spodziewać wysokiej klasy komponentów po rowerze w tej cenie).

Jeśli w grę wchodzą używki + nie masz nic przeciwko klasycznym hamulcom to jak najbardziej da się znaleźć coś bardzo przyzwoitego za taką kasę.

Ile masz wzrostu/przekroku?  Czego oczekujesz od roweru? W miarę wyprostowana pozycja czy wyścigowa?

Napisano

Wzrost 174. Przekrok wychodzi mi jakieś 52.14 cm licząc 79 cm długość nogi od podłogi do kroku x 0.66. Czego oczekuję, na hamulcach mi nie zależy, wolę lepszy napęd. Pozycja raczej wyprostowana jak na amatora. 

Napisano

Po pierwsze bardzo agresywna geometria a chciałeś wyprostowaną pozycję. Po drugie rozmiar na gościa co najmniej 180 a biorąc pod uwagę geometrię to nawet 185. Po 3 rama w takim kształcie z aluminium sprawia, że rower jest po prostu ciężki, bez pedałów to pewnie jakieś 9,5kg waży

Napisano

Trochę dużą rama. Masz podobny wzrost do mojego. Ja bym celował w mniejszą ramę. Ale najlepiej, jakbyś przymierzył. Ja wziąłem 18 cali, na ramie szosowej, fitness, z prostą kierowcą, koła 28. A jestem 3 cm wyższy.. Dzisiaj przymiarka.

Wybierz ofertę (rower) który będziesz mógł potestować przez 14 dni(np. jakiś sklep allegro, ale nie od prywatnej osoby). Pojeździsz, będziesz wiedzieć, czy rozmiar pasuje, czy dobrze i komfortowo się na nim czujesz. Najwyżej odeślesz. Wybierz sprzedawcę, który ma kilka rowerów w kategorii, która Cię interesuje. Wklej linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...