Skocz do zawartości

[7000] MTB 29" pod fotelik do rekreacji i czasem do lasu.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jak w tytule. Szukam w miarę uniwersalnego roweru w kwocie do ok. 7000zł. Poczytałem troszkę i w tej cenie z racji mojej wagi (cały czas ok 100kg) zależy mi na dwóch sztywnych osiach. Potrzwbuje też zapiąć do niego fotelik, więc w rachubę wchodzi jedynie aluminiowa rama. Mój wzrost to 180 cm. Do tej pory jeżdżę na Giant Trance Advanced ale rama ma około 18,5" I wydaje mi się czasem "przymaława", ale to full więc całkiem inna geometria. Duzo będzie jeżdżone po płaskim myślę ale lubię też pośmigać po lesie i z racji tego chciałbym żeby to było MTB, a nie jakieś trekkingi czy crossy. Jakieś propozycje od forumowiczów, znawców tematu i obecnego rynku?

• Mod Team
Napisano

Z technicznego punktu widzenia, to najsłabiej wypada Trek ( kiepski patent "oszukanego" boost'a QR ), a najlepiej Scott ( lepszy i lżejszy amorek ).
Tylko jakoś Trek najbardziej pasuje mi wizualnie pod fotelik ;)

Napisano

Wybór padł na Specialized Chizel. Rowerek superszybki choć za te pieniądze osprzet mógłby być lepszy, niestety w dzisiejszych warunkach, przy braku rowerów nie bardzo była opcja wybrzydzać. W Scottcie w Krakowie nie mieli już żadnego górala w rozmiarze L. Pojeździmy-zobaczymy, na razie jaram się jak małe dziecko. 😀

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...