Skocz do zawartości

[2000-3000] nowy/używany 20asfalt/80las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, potrzebuje waszej porady co do wyboru roweru, życie zmusza mnie do rozpoczęcia jakiejś aktywności fizycznej , mam 170cm waga 70kg mieszkam w dość gęsto zalesionym i górzystym terenie. Jaki rozmiar ramy wybrać? Jakie marki polecacie ? Mile widziane konkretne propozycje modelowe . Będzie to mój pierwszy kontakt z rowerem od 10 lat , w temacie jestem kompletnym laikiem wiec proszę o wyrozumialość ...  

Napisano

Poczytaj o dopasowaniu ramy do wzrostu. To ważne, by rama nie była, ani za mała, ani za duża, inaczej będziesz się męczyć.

Zastanów się, czy chcesz pozycję bardziej pochyloną sportową, czy bardziej wyprostowaną, relaksacyjną.

Pozdrawiam

Napisano

@szrpankizzyciem, w 17 cali powinieneś się wpasować. Jesteś w stanie ocenić stan używanego roweru? Jak to zwykle bywa w ogłoszeniach w każdym, który podrzuciłeś brakuje mniej lub więcej danych. Jeden z nich to full... Popatrz na rowery Unibike, Northec i może Rockrider.

Napisano
Cytat

chodzi o to że jest amortyzator z przodu i z tylu

No...

Każdy się nadaje tylko kwestia ile % tego asfaltu będzie.

Opis tego roweru jest uzupełniony może w 15%. Najbardziej podoba mi się to:

"Rama aluminiowa 48/52" - ma regulowany rozmiar? 🤣

Jak już baaardzo chcesz fulla to https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-900-s-27-5/_/R-p-301099?mc=8500764&c=Szary, bo wątpię żebyś był w stanie ocenić stan tego roweru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...