rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Chcę kupić nowy rower i nie wiem czy kupić Rower Primal Intro 27,5" z widelcem RST Vibe 110-15 Coil RA +, Boost czy może jest jakaś inna, lepsza opcja w tej cenie
Mod Team bogus Napisano 8 Marca 2021 Mod Team Napisano 8 Marca 2021 Zacznijmy od tego, że amortyzator o skoku 130-140 mm jest przeznaczony do innego rodzaju kolarstwa niż taki o skoku 100 mm. Zadane pytanie jest nie za bardzo na miejscu i nie można nie odpowiedzieć nie znając typu roweru i potrzeb użytkownika.
rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Autor Napisano 8 Marca 2021 32 minuty temu, bogus92 napisał: Zacznijmy od tego, że amortyzator o skoku 130-140 mm jest przeznaczony do innego rodzaju kolarstwa niż taki o skoku 100 mm. Zadane pytanie jest nie za bardzo na miejscu i nie można nie odpowiedzieć nie znając typu roweru i potrzeb użytkownika. sorry, mam zamiar spróbować downhill ale też chciałbym trochę skakać, nie jakiś bardzo wysoko bo jeszcze nie umiem, ale chce się nauczyć
rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Autor Napisano 8 Marca 2021 downhill ale nie jakiś ekstremalny, poza tym ważę 56 kilo więc co proponujesz?
Mateusz15 Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Do tej ramy nie ma sensu wsadzać amortyzatora ze skokiem 100mm, zepsuje to geometrię, obniży suport, katy będą bardziej płaskie (kąt główki ramy i rury podsiodłowej). W primalu najlepiej będzie coś o skoku 130-150mm. Ja mam w primalu skok 140mm i jeździ się bardzo dobrze, rower jest stabilny na zjazdach, można łatwo oderwać się od ziemi Jak chcesz zmienić tego RST to szukaj jakiegoś powietrznego o skoku 130-150mm, przy tej ramie taki będzie najlepszy
rowerowy_noob Napisano 8 Marca 2021 Autor Napisano 8 Marca 2021 bardziej chodziło mi o to czy kupić inny rower z powietrznym amortyzatorem a w tej cenie nie zwykle nie ma rowerów z powietrznym powyżej 100 mm
Mateusz15 Napisano 8 Marca 2021 Napisano 8 Marca 2021 Jak w tej cenie chcesz lepszy osprzęt to szukaj używanych Ewentualnie wyprzedaże wyższych modeli ale starszych roczników
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.