Skocz do zawartości

[pancerz] Prowadzenie pancerza tylnej przerzutki

Mortyr01

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W każdym rowerze zauważyłem pętle na pancerzu tylnej przerzutki. Próbowałem utworzyć taką samą przy założeniu nowej przerzutki (Altus shadow 9), ale śruba baryłkowa w tej przerzutce jest w innym miejscu i nie udało mi się wykonać porządnej pętli. Dodaję fotki. Czy taki kąt zagięcia pancerza jest poprawny? (nie złamie linki i zapewni dobrą pracę?)

IMG_20201231_181810 (Copy).jpg

IMG_20201231_181834 (Copy).jpg

Napisano

Jeśli to możliwe, dałbym minimalnie krótszy, żeby nie był tak wygięty przy śrubie regulacyjnej, ale generalnie nie ma tragedii. Wygląda na bardzo sztywny, więc może być trudno go lepiej ułożyć.

Napisano

A da się go porządnie formować? W sensie czy zachowuje swój kształt?

Na zdjęciu wygląda dość grubo i elastycznie. Może dorwałeś pancerz hamulca a nie przerzutki.

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi. Kupiłem pancerze Prox zarówno hamulcowe jak i przerzutkowe. Oczywiście użyłem tych cieńszych do przerzutki, ale i tak są bardzo sztywne i trudno je ciąć.

Napisano

Możesz też ocenić inne końcówki pancerza - ta przy śrubie regulacyjnej wygląda jakby miała dość sporo luzu. Bywają szersze i węższe do tych samych średnić przewodów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...