Wodolejec Napisano 28 Grudnia 2020 Napisano 28 Grudnia 2020 Cześć wszystkim. Czy mogę Was prosić o pomoc w ocenie upatrzonego przeze mnie roweru? Poczytałem trochę po forum o komponentach i ich kosztach i póki co wybrałem sobie rower z podanego poniżej linku ale jeśli czegoś istotnego nie zauważyłem to dajcie znać. Jestem też otwarty na propozycje jeśli w tej kwocie znajdę coś lepszego. Budżet jaki przewidziałem to 1500-1700 zł. Rower ma służyć mi do jazdy w mieście (dojazd do pracy, wycieczki wzdłuż Wisły, itp. oraz do weekendowych wypadów za miasto. W okolicy mam lasy, polne drogi). Rocznie robię na rowerze około 2000 km. https://www.bikester.pl/serious-eight-ball-275-disc-blackblueorange-1131902.html#productDetails
Wodolejec Napisano 28 Grudnia 2020 Autor Napisano 28 Grudnia 2020 Teraz widzę, że nie dodałem wagi i wzrostu. 177 cm/81 kg
Mihau_ Napisano 28 Grudnia 2020 Napisano 28 Grudnia 2020 Do miasta mtb nie potrzebujesz, na "polne drogi" mtb nie potrzebujesz. Zostaje "las" i to co chcesz w nim robić, jeśli jechać wyznaczoną drogą to mtb też średnio Ci potrzebny pomyśl nad rowerem crossowym, który w podobnej kasie będzie lżejszy i szybszy (o ile nie masz zamiaru tonąć w błocie w tym lesie)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.