Skocz do zawartości

[Piasta novatec] d042sd zacisk qr9

Boniekx1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam planuje składać rower i mam dylemat czy zwykły szybkozamykacz utrzyma koło w widełkach poziomych. Chodzi mi o ramę Dartmoor 26player , czy muszę przerabiać oś na zakrecaną na nakrętki? 

Napisano

Wiesz utrzymać pewnie utrzyma ale raczej nie wytrzyma 

Rama jest dirtowa gdy zaczniesz latać stoliki możesz się grubo zdziwić 

Najlepiej dołożyć i kupić coś pod sztywną oś 

Też miałem składać rower ten sam model i po pewnym czasie zrezygnowałem bo kupiłem go za 2200 zł używany ale nie pęknięty wszytki inne idzie ogarnąć 

Napisano

Skakać na tym nie zamierzam chciałem pod stunt ale w takim razie wybiore inną ramę bo nie mam ochoty przerabiać tego i się martwić na zapas czy to wytrzyma. A możesz polecić jakąś dobrą ramę z normalnymi hakami ?bo zależy mi na tym aby była pod zwykłą oś z szybkozamykaczem

Napisano

W tej ramie masz z tyłu na śruby na 10 mm mam tam piastę https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/piasty-tyl/prod/dartmoor-reel-singlespeed

Nie wiem jak ma być rower skonfigurowany pod to co chcesz jeździć

Ta Piasta wiele wytrzyma nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy ja pisałem o przodzie a tobie chodziło o tył , nie trzeba szybko zamykacza koło zakładasz i jeździsz  

Napisano
Teraz, piter614 napisał:

W tej ramie masz z tyłu na śruby na 10 mm mam tam piastę https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/piasty-tyl/prod/dartmoor-reel-singlespeed

Nie wiem jak ma być rower skonfigurowany pod to co chcesz jeździć

Ta Piasta wiele wytrzyma nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy ja pisałem o przodzie a tobie chodziło o tył , nie trzeba szybko zamykacza koło zakładasz i jeździsz  

Teraz, piter614 napisał:

Koło tylne już mam na Piaście novatec i ona jest na szybko zamykaczu i potrzebuje ramy wytrzymałej. Czy znasz jakiś model który by wytrzymał takie akrobacje które chce wykonywać. Czy rama Dartmoor  street fighter byłaby odpowiednia? 

Napisano

Koło tylne już mam na Piaście novatec i ona jest na szybko zamykaczu i potrzebuje ramy wytrzymałej. Czy znasz jakiś model który by wytrzymał takie akrobacje które chce wykonywać. Czy rama Dartmoor  street fighter byłaby odpowiednia? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...