Boniekx1 Napisano 16 Grudnia 2020 Napisano 16 Grudnia 2020 Witam planuje składać rower i mam dylemat czy zwykły szybkozamykacz utrzyma koło w widełkach poziomych. Chodzi mi o ramę Dartmoor 26player , czy muszę przerabiać oś na zakrecaną na nakrętki?
piter614 Napisano 16 Grudnia 2020 Napisano 16 Grudnia 2020 Wiesz utrzymać pewnie utrzyma ale raczej nie wytrzyma Rama jest dirtowa gdy zaczniesz latać stoliki możesz się grubo zdziwić Najlepiej dołożyć i kupić coś pod sztywną oś Też miałem składać rower ten sam model i po pewnym czasie zrezygnowałem bo kupiłem go za 2200 zł używany ale nie pęknięty wszytki inne idzie ogarnąć
Boniekx1 Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Napisano 16 Grudnia 2020 Skakać na tym nie zamierzam chciałem pod stunt ale w takim razie wybiore inną ramę bo nie mam ochoty przerabiać tego i się martwić na zapas czy to wytrzyma. A możesz polecić jakąś dobrą ramę z normalnymi hakami ?bo zależy mi na tym aby była pod zwykłą oś z szybkozamykaczem
piter614 Napisano 16 Grudnia 2020 Napisano 16 Grudnia 2020 W tej ramie masz z tyłu na śruby na 10 mm mam tam piastę https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/piasty-tyl/prod/dartmoor-reel-singlespeed Nie wiem jak ma być rower skonfigurowany pod to co chcesz jeździć Ta Piasta wiele wytrzyma nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy ja pisałem o przodzie a tobie chodziło o tył , nie trzeba szybko zamykacza koło zakładasz i jeździsz
Boniekx1 Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Napisano 16 Grudnia 2020 Teraz, piter614 napisał: W tej ramie masz z tyłu na śruby na 10 mm mam tam piastę https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/piasty-tyl/prod/dartmoor-reel-singlespeed Nie wiem jak ma być rower skonfigurowany pod to co chcesz jeździć Ta Piasta wiele wytrzyma nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy ja pisałem o przodzie a tobie chodziło o tył , nie trzeba szybko zamykacza koło zakładasz i jeździsz Teraz, piter614 napisał: Koło tylne już mam na Piaście novatec i ona jest na szybko zamykaczu i potrzebuje ramy wytrzymałej. Czy znasz jakiś model który by wytrzymał takie akrobacje które chce wykonywać. Czy rama Dartmoor street fighter byłaby odpowiednia?
Boniekx1 Napisano 16 Grudnia 2020 Autor Napisano 16 Grudnia 2020 Koło tylne już mam na Piaście novatec i ona jest na szybko zamykaczu i potrzebuje ramy wytrzymałej. Czy znasz jakiś model który by wytrzymał takie akrobacje które chce wykonywać. Czy rama Dartmoor street fighter byłaby odpowiednia?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.