Skocz do zawartości

[Giant GSR FS] klamkomanetki

zepter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Napęd ma 3 x 8 . Chcę wymienić klamkomanetki na nowe .

Znalazłem takie modele.

Altus ST-M310

Altus  ST-EF65

Altus ST-EF500

Altus ST-EF 510

Wiem  ,że te EF500 są  starsze od EF510 a co z pozostałymi  które wybrać . Przerzutka z tyły Altus RD M310 z czasem może wymienię na RD M2000.

Które klamkomanetki mam kupić.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź. Przejrzałem oferty i w większości sklepów tych ef-510 3 x 8 brak .Ale co ciekawe 3 x 9 są dostępne i to o sporo taniej . Myślałem ,że koniec sezonu to coś taniej kupię a tu słabo z ofertami. 

A te ST-M-310  lub EF-65  mam sobie odpuścić .  W EF-65 wskaźnik przełożenia jest taki z wyglądu delikatny . W ST-M 310  jest taki jak w tych nowych.

A z tych M-310 , EF-65 to jakaś różnica poza wyglądem.

Domyślam się , że tu pewnie nikt  takich nie kupuje ale ja chcę sobie odświeżyć stary rower do jazdy po parku i ścieżkach rowerowych. 

Napisano

Różnicy w działaniu nie ma żadnej. Jeśli koniecznie nowe klamkomanetki, to weź te z dostępnych, które bardziej  Ci się podobają. Ja wciąż jestem zdania, że lepiej mieć osobno klamki, osobno manetki.

Edyta: st m310 mają dźwignie rapidfire, czyli obie pod spodem. Pozostałe to easyfire, czyli zrzuta na górze, wrzuta na dole. Mówię Ci, że należy jednak kupić osobne klamki, nawet Tektro, i osobne manetki rapidfire altus 3x8.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...