zepter Napisano 11 Listopada 2020 Napisano 11 Listopada 2020 Witam. Napęd ma 3 x 8 . Chcę wymienić klamkomanetki na nowe . Znalazłem takie modele. Altus ST-M310 Altus ST-EF65 Altus ST-EF500 Altus ST-EF 510 Wiem ,że te EF500 są starsze od EF510 a co z pozostałymi które wybrać . Przerzutka z tyły Altus RD M310 z czasem może wymienię na RD M2000. Które klamkomanetki mam kupić.
KurczakNorris Napisano 12 Listopada 2020 Napisano 12 Listopada 2020 Jeśli koniecznie chcesz nowe klamkomanetki, to 510 będą dobre. Ja wolałbym osobno klamki avid fr5 i osobno manetki 3x8 np. Altus (naprawdę dają radę) lub Alivio.
zepter Napisano 12 Listopada 2020 Autor Napisano 12 Listopada 2020 Dziękuję za odpowiedź. Przejrzałem oferty i w większości sklepów tych ef-510 3 x 8 brak .Ale co ciekawe 3 x 9 są dostępne i to o sporo taniej . Myślałem ,że koniec sezonu to coś taniej kupię a tu słabo z ofertami. A te ST-M-310 lub EF-65 mam sobie odpuścić . W EF-65 wskaźnik przełożenia jest taki z wyglądu delikatny . W ST-M 310 jest taki jak w tych nowych. A z tych M-310 , EF-65 to jakaś różnica poza wyglądem. Domyślam się , że tu pewnie nikt takich nie kupuje ale ja chcę sobie odświeżyć stary rower do jazdy po parku i ścieżkach rowerowych.
KurczakNorris Napisano 12 Listopada 2020 Napisano 12 Listopada 2020 Różnicy w działaniu nie ma żadnej. Jeśli koniecznie nowe klamkomanetki, to weź te z dostępnych, które bardziej Ci się podobają. Ja wciąż jestem zdania, że lepiej mieć osobno klamki, osobno manetki. Edyta: st m310 mają dźwignie rapidfire, czyli obie pod spodem. Pozostałe to easyfire, czyli zrzuta na górze, wrzuta na dole. Mówię Ci, że należy jednak kupić osobne klamki, nawet Tektro, i osobne manetki rapidfire altus 3x8.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.