Skocz do zawartości

[manetka prawa] Problem z manetką

Matthewinf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupiłem sobie używaną manetkę shimano deroe sl m610 i mam problem bo brakuje mi linki do przerzutki w moim rockrider 520 czy to normalne czy ten od którego tą linkę kupiłem musiał ją skracać?

Napisano

Kosztuje kilka złotych a wymiana jest możliwa. Natomiast jeżeli zadajesz takie pytania, to albo obejrzyj sporo filmików na YT lub oddaj do serwisu, bo nie wróży to nic dobrego.

Napisano

Linka kosztuje kilka zł. Kupisz od ręki w każdym rowerowym. Np. https://allegro.pl/oferta/linka-przerzutki-przerzutkowa-shimano-konc-gratis-9084079365

Wymiana linki jest prosta. W manetce jest taka plastikowa śruba/zaślepka. Po jej wykręceniu i ustawieniu manetki w pozycję całkowicie odwiniętej linki można starą linkę wypchnąć w kierunku do manetki. Jeśli to co piszę jest niezjadliwe to przyczaj jakiś manual na YT.

Napisano

Dzieki za info linkę wyciągnąłem bez problemu pytałem ponieważ linkę się inaczej wyciągało w manetkach które miałem dotychczas a też nie wiedziałem czy nie musi to byc jakaś specjalna linka do tej Manetki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...