Matthewinf Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Witam kupiłem sobie używaną manetkę shimano deroe sl m610 i mam problem bo brakuje mi linki do przerzutki w moim rockrider 520 czy to normalne czy ten od którego tą linkę kupiłem musiał ją skracać?
Dokumosa Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Tak, linkę się skraca żeby się nie zaplątała w kasetę/koło podczas jazdy. Poza tym jak już montujesz nową (używaną) manetkę to grzechem byłoby nie zmienić linki (i pancerza) na nową.
Matthewinf Napisano 5 Października 2020 Autor Napisano 5 Października 2020 ile kosztuje taka linka oraz czy w tej manetce jest mozliwosc wymiany?
Gość Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Kosztuje kilka złotych a wymiana jest możliwa. Natomiast jeżeli zadajesz takie pytania, to albo obejrzyj sporo filmików na YT lub oddaj do serwisu, bo nie wróży to nic dobrego.
Dokumosa Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Linka kosztuje kilka zł. Kupisz od ręki w każdym rowerowym. Np. https://allegro.pl/oferta/linka-przerzutki-przerzutkowa-shimano-konc-gratis-9084079365 Wymiana linki jest prosta. W manetce jest taka plastikowa śruba/zaślepka. Po jej wykręceniu i ustawieniu manetki w pozycję całkowicie odwiniętej linki można starą linkę wypchnąć w kierunku do manetki. Jeśli to co piszę jest niezjadliwe to przyczaj jakiś manual na YT.
Matthewinf Napisano 6 Października 2020 Autor Napisano 6 Października 2020 Dzieki za info linkę wyciągnąłem bez problemu pytałem ponieważ linkę się inaczej wyciągało w manetkach które miałem dotychczas a też nie wiedziałem czy nie musi to byc jakaś specjalna linka do tej Manetki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.