pawels237 Napisano 14 Września 2020 Napisano 14 Września 2020 Witam. Posiadam rower Trek 4700 Alpha w rozmiarze 17.5. Rower do jazdy po lesie jakieś 250 km tygodniowo Korba w rowerze to Shimano FC-M522 42/32/24 największa i środkowa zębatka będzie nie długo do wymiany, najmniejsza wcale nie używana. Suport nie ma luzów ale coś tyka, też bym przy okazji wymienił jeszcze nie odkręcałem suportu więc nie wiem jaki rozmiar dobrać. Szerokość mufy 73mm. Przerzutka tył SHIMANO DEORE RD-M610 SGS 10 SHADOW. Już kupiłem koła wraz z kasetą Shimano CS M770 9 rzędów. Moje pytanie jaki kupić wkład suportu i mechanizm korbowy aby pasował do kasety i przerzutki tylnej aby był wytrzymały i niezbyt drogi czy lepiej wymienić blaty choć są też drogie. Sugerował bym korbę 2x gdyż najmniejszej zębatki wcale nie używam.
Mihau_ Napisano 14 Września 2020 Napisano 14 Września 2020 6 minut temu, pawels237 napisał: Korba w rowerze to Shimano FC-M522 42/32/24 największa i środkowa zębatka będzie nie długo do wymiany, najmniejsza wcale nie używana. Suport nie ma luzów ale coś tyka, też bym przy okazji wymienił jeszcze nie odkręcałem suportu więc nie wiem jaki rozmiar dobrać. Szerokość mufy 73mm. suport dobiera się pod konkretny model korby. 7 minut temu, pawels237 napisał: Przerzutka tył SHIMANO DEORE RD-M610 SGS 10 SHADOW. Już kupiłem koła wraz z kasetą Shimano CS M770 9 rzędów. Głowy nie dam, bo w mtb za bardzo nie siedzę ale coś mi świta, że ta przerzutka z dyna sys (więc i manetka) nie bardzo jest kompatybilna z kasetą 9s. Może ktoś mądrzejszy się wypowie 8 minut temu, pawels237 napisał: Sugerował bym korbę 2x gdyż najmniejszej zębatki wcale nie używam. Korby mtb 2x będą miały raczej "te dwa mniejsze" blaty
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.