Myroth Napisano 12 Września 2020 Napisano 12 Września 2020 Witam ,postanowiłem rychło w czas zadbać trochę o siebie i szukam roweru który utrzyma mnie waga koło 130 kg , co polecacie jaki rodzaj roweru ? Jaka rama i rozmiar kół ,nie znam się kompletnie na temacie także prosze o pomoc i jeśli to możliwe linki do konkretnych rowerów .
Mihau_ Napisano 12 Września 2020 Napisano 12 Września 2020 Jedynym rozwiązaniem wydaje się być mtb na sztywnych osiach, rozmiar kół to już drugorzędna kwestia, trzeba się skupić na czymś z mocnymi obręczami. Nooo i w sumie zostają użuywki
Czcibor Napisano 12 Września 2020 Napisano 12 Września 2020 Mam Krossa Evado 5, zaczynałem z wagą 128, teraz 94 kg, używam go od 2018 roku, w tym roku wymieniłem suport, teraz jeżdżę nim codziennie (oczywiście poza dniami deszczowymi), po 70-90 km, i wszystko jest wporządku, koła wytrzymują taką wagę.
Myroth Napisano 12 Września 2020 Autor Napisano 12 Września 2020 Godzinę temu, Czcibor napisał: Mam Krossa Evado 5, zaczynałem z wagą 128, teraz 94 kg, używam go od 2018 roku, w tym roku wymieniłem suport, teraz jeżdżę nim codziennie (oczywiście poza dniami deszczowymi), po 70-90 km, i wszystko jest wporządku, koła wytrzymują taką wagę. Dziękuje,muszę jeszcze znaleźć sklep gdzie jest dostępny,jak duża ramę masz?
Czcibor Napisano 12 Września 2020 Napisano 12 Września 2020 Mam 180 cm wzrostu i mam ramę L, ale M byłaby dla mnie idealna, bo mam wrażenie że L jest za duża, ale na szosie nic mnie nie boli, drętwieje, za to na szutrach jest jakby mniej zwrotny przy jeździe technicznej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.