Skocz do zawartości

[lakier] odpryski na ramie przyłączeniach ze śrubami - marin muirwoods

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Mam w domu dwa mariny jeden czarny drugi kolorowy (rasta), z kolorowym mam mały problem, w niektórych miejscach odpryska lakier, głównie przy łączeniach z innymi częściami (śrubami). Na razie nie mam roweru pod ręką aby zrobić zdjęcia. Mam tak prawie od nowości, w sklepie mi powiedziano, że lakier jest w tych rowerach słaby i tak juz jest, a producent odrzuci reklamacje. Macie na to jakiś patent? Nie chcę strzępić ryja, chcę to w sensowny sposób zakonserwować. Rama jest stalowa, niby zabezpieczona i mam się tym nie martwić (pan w sklepie), ale nadal razi w oczy, a że przychodzi zima, to będzie czas aby zrobić z tym porządek.

z góry dzięki

emes

Napisano
6 godzin temu, remover napisał:

To samo mam. Tylko Muirwoods zielony. Lakier jest kompletnie beznadziejny. Zadrapania powstają już od patrzenia na niego, a pod pancerzem farba się wytarla chyba po pierwszych 50 km.

pancerze okleiłem na dzień dobry, także tutaj mam spokój, ale no, w miejscach kontaktu ze śrubami powoli jest dramat (nie wszędzie ale jest). Może czyms to pomalować, ale jaką farbą? jak to zakonserwować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...