lalei Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Czy przerzutka sram x4 pasuje do 7 biegowego wolnobiegu 14-28 i do manetki shimano Shimano SL RS35 ? link do przerzutki https://www.centrumrowerowe.pl/przerzutka-tylna-sram-x4-pd10000/ link do manetki https://www.rowertour.com/p/65795/shimano-sl-rs35-tourney-manetka-dzwignia-przerzutki-obrotowa-prawa?gclid=CjwKCAjwtNf6BRAwEiwAkt6UQsnZUY1nRzQre6UgqUnisWxyXk_oYgQmjwudBC1nWiQASWkrqfLFdBoCTuwQAvD_BwE
lichak Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 Sram jest (niby) kompatybilny z shimano od wersji 10 biegów w góre.
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2020 Mod Team Napisano 7 Września 2020 Nie pasuje. Shimano i Sram mają inny ciąg linki. Manetka Shimano zadziała tylko z przerzutką Shimano, a Sram tylko że Sramem.
QmtB Napisano 7 Września 2020 Napisano 7 Września 2020 32 minuty temu, bogus92 napisał: Nie pasuje. Shimano i Sram mają inny ciąg linki. Manetka Shimano zadziała tylko z przerzutką Shimano, a Sram tylko że Sramem. I tu Cię zaskoczę, manetka X4 bangla z 10s Shimano i Sunrace jak ta lala, mam to w AMie. Trzeba poszukać tabel ciągu linki danych producentów i wtedy można ocenić, czy coś zadziała czy nie. Co do postu użyszkodnika Lalek - bardziej opłaca się kupić używaną Shimano zmieniarkę niż kombinować ze Sramem. Jeżeli jednak zależy Ci na jakości działania polecam przerzucić się na 8rz X4, żona ma to w rowerze od nowości (rower ma kilkanaście lat) i mimo wieku bardzo nie odbiega od wyżej wymienionego przeze mnie zestawu, a na pewno lepiej niż siemano za te kasę w takim przedziale czasowym. Widziałem kiedyś wolnobiegi 8rz, ale drogie były, więc taniej jednak kupić koło pod kasetę. Pozdrawiam.
Mod Team bogus Napisano 7 Września 2020 Mod Team Napisano 7 Września 2020 Fajnie, że X-4 działa z 10s Shimano, ale pytanie było o 7s i wolnobieg... Najprostszym i za razem najtańszym rozwiązaniem jest zakup odpowiedniej manetki lub przerzutki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.