SoloTM Napisano 26 Sierpnia 2020 Napisano 26 Sierpnia 2020 Podkładka z prawej symuluje mocowanie przedniej przerzutki. Gwint w suporcie prawej miski jest dłuższy niż w zwykłym oraz razem z podkładką ( przerzutką ) ma linię łańcucha 50 mm. ( czasami 47,5 mm - zalezy od korby - ale te to już rzadkość ) Więc jeśli wkręcił z prawej do końca to i oś weszła głębiej o około 1,5-2,1 mm ( grubość podkładki - mocowania przerzutki ) Prawa miska nie jest luzem. Nie sądzę, że lewa miska opiera się teraz o łożysko, ale można sprawdzić zaglądając tam. Widac czy miska doszła do łożyska ( a właściwie korpusu suportu - bo łożyska - kulki są schowane w środku ) Jeśli tak to dać inną podkładkę - dodatkową lub jeśli nie - szukać powodu dlaczego miska nie wchodzi głebiej. /edit zawsze można dać tę podkładkę z prawej i zobaczyć co wyjdzie
bereal Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Napisano 26 Sierpnia 2020 Co znaczy DNL na zdjeciu u tego sprzedawcy na tej aukcji https://allegro.pl/oferta/os-mechanizmu-shimano-alivio-un26-bsa-122-5-68mm-9484911229gdzie powinna widnieć długosc zeby znow mnie nie zrobił w konia ? Do mojej korby powinna być dlugosc suportu 123mm czy o polowe mniej mm nie bedzie robiło problemu ?:) 25 minut temu, SoloTM napisał: Podkładka z prawej symuluje mocowanie przedniej przerzutki. Gwint w suporcie prawej miski jest dłuższy niż w zwykłym oraz razem z podkładką ( przerzutką ) ma linię łańcucha 50 mm. ( czasami 47,5 mm - zalezy od korby - ale te to już rzadkość ) Więc jeśli wkręcił z prawej do końca to i oś weszła głębiej o około 1,5-2,1 mm ( grubość podkładki - mocowania przerzutki ) Prawa miska nie jest luzem. Nie sądzę, że lewa miska opiera się teraz o łożysko, ale można sprawdzić zaglądając tam. Widac czy miska doszła do łożyska ( a właściwie korpusu suportu - bo łożyska - kulki są schowane w środku ) Jeśli tak to dać inną podkładkę - dodatkową lub jeśli nie - szukać powodu dlaczego miska nie wchodzi głebiej. /edit zawsze można dać tę podkładkę z prawej i zobaczyć co wyjdzie Wolalłbym zeby było tip top cacy bez żadnych szerokaśnych podkładek :/ Kupie chyba na innej aukcji bo zalezy mi na czasie a Ci ostatnio minal tydzien a nawet przesyłka nie wyszla od nich do tego przyslali mi korbe za 40zl zamiast 100zł zamawiana Porazka nie sprzedawca Nie polecam na całej linii
SoloTM Napisano 26 Sierpnia 2020 Napisano 26 Sierpnia 2020 https://allegro.pl/oferta/wklad-suportu-neco-920-alu-bsa-122-5-mm-mufa-68-8970692840 ten kup
bereal Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Napisano 26 Sierpnia 2020 Ktoś dał ocene 4, że niby luzy po kałużach... Lepsze to od un26 ? Poza tym ze z dwóch stron ma aluminium ? Z przesyłka dam 5zł taniej niż za un26 z smartem
SoloTM Napisano 26 Sierpnia 2020 Napisano 26 Sierpnia 2020 Lepszy od un26. Jeszcze inny również lepszy to 26+ 11 = 37 pln https://cyklisci.com/suport_fsa_power_pro_bb-7420st-s_stal,94,2981.html
bereal Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Napisano 26 Sierpnia 2020 W czym lepszy jesli mozna zapytać ?:)
SoloTM Napisano 26 Sierpnia 2020 Napisano 26 Sierpnia 2020 Trwałość + stalowe ( i alu ) miski są lepsze od tych z tworzyw.
bereal Napisano 26 Sierpnia 2020 Autor Napisano 26 Sierpnia 2020 Ok to wezme go chyba tylko mam nadzieje ze dotrze na piatek :/ edit: Zamówiony ten power pro7420 oby dotarł na czas bo w zimie nie bedzie jezdzone Dzieki wielkie wszystkim za pomoc Miło że ktoś mógł pomóc Jesli sprzedawca nie wyśle znów niczego innego to wszystko będzie hulać buczeć i grać dzięki wam Także badzcie dumni Moc z wami Ahoj bo późno Do usłyszenia Zdrówka i szerokości !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.