Gość Napisano 12 Sierpnia 2020 Napisano 12 Sierpnia 2020 Taki wynalazek wyszukałem w Google https://hobbyhouse.pl/product-pol-6608-Alarm-rowerowy-na-pilota-Gallob-TE-168W.html Co Wy na to? A może jakiś inny? Wartośc rowerów ostatnio wzrosła ze względu na pandemię, złodzieje tez się uaktywnili.
rambolbambol Napisano 12 Sierpnia 2020 Napisano 12 Sierpnia 2020 zostawisz rower przypięty w mieście, ktoś ci go niechcący ruszy przypinając swój i to będzie wyć jak masz słabe zapięcie rowerowe to złodziej przyjdzie z brzeszczotem albo kątówką i najpierw potraktuje nią ten alarm w piwnicy nikt nie usłyszy twojego wycia Lepiej zainwestuj w dobry ULOCK. Dobry to znaczy ciężki i z mocnymi zamkami. Ja mam Abus Granit 540. Jest co prawda nacięty na 4mm w jednym miejscu brzeszczotem, ale złodziej musiał odpuścić, więc ulock spełnił swoje zadanie.
cervandes Napisano 12 Sierpnia 2020 Napisano 12 Sierpnia 2020 Moim zdaniem jedyne co wchodzi w grę, to dyskretny GPS. W lampce, albo rurce sterowej. Wszystko, co da się urwać ręką albo rzuca się w oczy jest nic nie warte.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.