Skocz do zawartości

[do 1400zł] do jazdy po mieście i lesie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

przymierzam się do zakupu nowego roweru. Wykorzystuję go przede wszystkim do dojazdów do pracy, a w weekendy na wycieczki pod miasto (lasy i  niezbyt równe drogi wiejskie i miejskie). Do pracy mam ok 10 km w jedną stronę. Poza pracą po mieście robię max 18 km w jedną stronę, ale zdarza się to średnio raz na miesiąc.  Zimą nie korzystam z roweru. Ważę średnio 78-82 kg (; Mój wzrost to 178 cm.

Prosiłbym o poradę jaki rower były dla mnie odpowiedni. Pytanie także, czy jest sens w tej chwili inwestować w nowy rower, czy w związki z tym, że zimą nie planuję korzystać z tego środka lokomocji, wstrzymać się do przyszłego roku (np. z uwagi na promocje rocznika 2020). Ten który mam chyba jeszcze to wytrzyma (;

Napisano

Ja bym stawiał na jakiegoś crossa, np. Unibike Prime. Minimalnie droższy, może do kupienia w okolicach 1500 zł. Ale rower solidny do codziennego tłuczenia. Albo jakiś inny rower crossowy, byle z kasetą z tyłu zamiast wolnobiegu. I na dobrych kołach. 

Na promocje rocznika 2020 bym nie liczył z trzech powodów: rowery tak tanie rzadko jakoś specjalnie dodatkowo tanieją, dwa - już ich nie ma więc nie ma czego przeceniać, trzy - nawet jak gdzieś jeszcze jakieś zostały (a kwalifikujesz się do najpopularniejszej ramy 19 cali) to nikt nie będzie skłonny ich przeceniać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...