prezi Napisano 1 Sierpnia 2020 Napisano 1 Sierpnia 2020 Czy ktoś może uskutecznia owalną zębatkę w napędzie 1x11 (lub 1x10 czy też 1x12) w rowerze typu gravel lub fitness i może podzielić się wrażeniami?
RafalxM Napisano 2 Sierpnia 2020 Napisano 2 Sierpnia 2020 Ja uskuteczniałem, w 'grawelu' 1x10 i 29er 1x11 , zamiennie owalne z okrągłymi , moje spostrzeżenia są takie że na przekosach łańcuch z racji 'cyklicznego napinania' hałasuje nierównomiernie (aczkolwiek te owalne miałem nie nowe , może to kwestia zużycia?) , testowałem na 32t i 34t. Wróciłem do okrągłych bo tam nawet jeśli jakiś dźwięk słyszę to jest równomierny (taki zwyłky 'szum' zębatki NW). Różnic w pedałowaniu wielkich nie zauważyłem, może lekko na plus przy podjazdach, ale jakoś specjalnie nie tęsknię.
prezi Napisano 2 Sierpnia 2020 Autor Napisano 2 Sierpnia 2020 Dla mnie dźwięk to podstawa. A właściwie to brak dźwięków poza rownomiernym mało słyszalnym szumem łańcucha na korbie. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.