nutty Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 cześć! w kwestii złożenia roweru jest z lekka laikiem ale postanowiłam że sama sobie sklecę kolarzówkę. mam trochę problemów z dobraniem osprzętu ale jakoś daje radę. tu mam jeden z problemów. zakupiłam suport bsa o długości 113,5 mm oraz korbę. wszystko spoko ale dopiero jak mi dzisiaj to przyszło to zauważyłam że przy korbie jest napis że jest pod suport 127 mm. to jest jednorzędowa korba bo z przodu nie chcę przerzutek. z tyłu i owszem. no i to jest to moje pytanie. czy mam wymieniać suport na 127,5 mm (bo jest taka możliwość), czy zostawić to bo da radę? dzięki i pozdrawiam!
Mihau_ Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 Linia łańcucha będzie przesunięta 7mm w kierunku osi roweru, sporo, choć "jakoś będzie działać". O ile oczywiście konstrukcja ramy nie sprawi, że korba będzie haczyć o tylny trójkąt suporty na kwadrat kosztują grosze więc wrzuciłbym taki jak ma być
Lawstorant Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 Czy tam gdzie mieszkasz jest płasko? Szosa bez przedniej przerzutki i z małą ilością biegów, jeżeli idziesz budżetowo, to odważne przedsięwzięcie.
nutty Napisano 21 Lipca 2020 Autor Napisano 21 Lipca 2020 45 minut temu, Mihau_ napisał: Linia łańcucha będzie przesunięta 7mm w kierunku osi roweru, sporo, choć "jakoś będzie działać". O ile oczywiście konstrukcja ramy nie sprawi, że korba będzie haczyć o tylny trójkąt suporty na kwadrat kosztują grosze więc wrzuciłbym taki jak ma być Oki, tak myslalam zeby jednak wymienić. Dzięki! 6 minut temu, Lawstorant napisał: Czy tam gdzie mieszkasz jest płasko? Szosa bez przedniej przerzutki i z małą ilością biegów, jeżeli idziesz budżetowo, to odważne przedsięwzięcie. Wiesz, to jest taki rower po mieście. Do dojazdów. Z tylu chcialabym 7. Jutro jeszcze podjade do serwisu niedaleko dopytac. Myślę ze tak o do śmigania nie będzie problemów. To nie jest szosa terenowa.
Lawstorant Napisano 21 Lipca 2020 Napisano 21 Lipca 2020 Nie no pewnie, ja po prostu mam w głowie Szczecin i Trójmiasto gdzie potrafi się zrobić górkowato i stromo. I pójdź raczej w osiem rzędów. Piasta na kasety zawsze mniej giętka a i łatwiej potem pokombinować z rozpiętością przełożeń.
SoloTM Napisano 22 Lipca 2020 Napisano 22 Lipca 2020 Jeśli korba ma dużo zębów to trzeba wybrać taki suport by zębatka była jak najbliżej ramy, a po założeniu łańcucha "szedł on" w linii prostej gdy jest z tyłu mniej więcej na środku kasety/wolnobiegu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.