Skocz do zawartości

[Rower do 5000 tys] do jazdy po szosie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam  forumowiczów  i maniaków rowerowych  to mój   pierwszy post  na forum  .  Doszedłem do wniosku , że  potrzebuje rower  na specjalne zamówienia  ponieważ  żadnego  "gotowca " , który  by mnie satysfakcjonował po prostu nie ma .   Rower i ma być lekki 10-11 kg oraz  przerzutki wewnętrzne shimano ( nie lubię zewnętrznych  . Te są  najbardziej trwałe i nie awaryjne )  Rowerem  jeżdzę  rekreacyjnie  po 60-120 km   .Chciałem  poznać opinie  o sklepie antymateria  . Mają  fajne rowery   i interesuje  mnie jeden z ich projektów  .  https://antymateria.com/produkt/carbon/   W tym rowerze  zmienił   bym  tylko szprychy na nierdzewki  2,5 mm  i  błotniki  i rower dla mnie idealny  . Czy ktoś  z forum  miał przyjemność  jeździć  takim rowerem   ? Chyba  , że ktoś ma jakiś propozycje rowerów    tego typu w   tej cenie   jakiegoś dobrego producenta 

Napisano

hej to też mój pierwszy post. Sam szukałem czegoś w tym stylu i na rynku jest kilka opcji nie na specjalnie zamówienie.  Ten typ roweru bywa nazywa urban ale warto też sprawdzać fitness bo coś można trafić.
Był kiedyś produkowany Unibike Freeway 8 biegowy na piaście Alfine. Drugi możliwy model to Kross Inzo - wadą jest napinacz łańcucha - też alfine 8 biegowy.
Widziałem gdzieś podobny model od Cube ale nie pamiętam nazwy.
Czwartą możliwą opcją jest Marin Presidio, tutaj jest wybór pomiędzy 7 a 8 biegami.
Piąta opcja to rower na zamówienie z firmy Loca bikes. 

Napisano

Trochę cięższe są   te  Unibike Freway  a Loca bikes do 1.09  nie przyjmują zamówień  . Rowery  mają  trochę tańsze  od Antymaterii  , ale  są z  Wrocławia a serwis też może się  przydać  a Warszawę mam bliziutko 

Napisano

Weź Antymaterie i się pochwał jak się jeździ. Ja w tym sezonie nie kupuje ale jestem ciekaw opinii na temat tego typu rowerów.

Napisano

hmm, rozumiem chęć posiadania innego roweru, ale 11kg to nie jest jakoś lekko, a te trasy 60-120km na takim mieszczuchu mogą nie być komfortowe. Może jakiaś szoska endurance od krossa, gravel od krossa lub rondo. Wygląd nie customowy, ale będzie chyba wygodniej i wydajniej. Aczkolwiek sprzęt który wsadziłeś wizualnie prezentuje się bardzo ciekawie. do szybkiego przemieszczania się po mieście chyba idealny.

Napisano

Od 8 lat jeżdżę Krossem miejskim , (który ma 17kg ) w  trasach po 60 ,125, 150 Km . Te 7 kg to by było dla mnie i tak sporą różnica

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...