Michael506 Napisano 20 Lipca 2020 Napisano 20 Lipca 2020 Witam forumowiczów i maniaków rowerowych to mój pierwszy post na forum . Doszedłem do wniosku , że potrzebuje rower na specjalne zamówienia ponieważ żadnego "gotowca " , który by mnie satysfakcjonował po prostu nie ma . Rower i ma być lekki 10-11 kg oraz przerzutki wewnętrzne shimano ( nie lubię zewnętrznych . Te są najbardziej trwałe i nie awaryjne ) Rowerem jeżdzę rekreacyjnie po 60-120 km .Chciałem poznać opinie o sklepie antymateria . Mają fajne rowery i interesuje mnie jeden z ich projektów . https://antymateria.com/produkt/carbon/ W tym rowerze zmienił bym tylko szprychy na nierdzewki 2,5 mm i błotniki i rower dla mnie idealny . Czy ktoś z forum miał przyjemność jeździć takim rowerem ? Chyba , że ktoś ma jakiś propozycje rowerów tego typu w tej cenie jakiegoś dobrego producenta
gevaudan Napisano 25 Lipca 2020 Napisano 25 Lipca 2020 hej to też mój pierwszy post. Sam szukałem czegoś w tym stylu i na rynku jest kilka opcji nie na specjalnie zamówienie. Ten typ roweru bywa nazywa urban ale warto też sprawdzać fitness bo coś można trafić. Był kiedyś produkowany Unibike Freeway 8 biegowy na piaście Alfine. Drugi możliwy model to Kross Inzo - wadą jest napinacz łańcucha - też alfine 8 biegowy. Widziałem gdzieś podobny model od Cube ale nie pamiętam nazwy. Czwartą możliwą opcją jest Marin Presidio, tutaj jest wybór pomiędzy 7 a 8 biegami. Piąta opcja to rower na zamówienie z firmy Loca bikes.
Michael506 Napisano 26 Lipca 2020 Autor Napisano 26 Lipca 2020 Trochę cięższe są te Unibike Freway a Loca bikes do 1.09 nie przyjmują zamówień . Rowery mają trochę tańsze od Antymaterii , ale są z Wrocławia a serwis też może się przydać a Warszawę mam bliziutko
gevaudan Napisano 26 Lipca 2020 Napisano 26 Lipca 2020 Weź Antymaterie i się pochwał jak się jeździ. Ja w tym sezonie nie kupuje ale jestem ciekaw opinii na temat tego typu rowerów.
nossy Napisano 27 Lipca 2020 Napisano 27 Lipca 2020 hmm, rozumiem chęć posiadania innego roweru, ale 11kg to nie jest jakoś lekko, a te trasy 60-120km na takim mieszczuchu mogą nie być komfortowe. Może jakiaś szoska endurance od krossa, gravel od krossa lub rondo. Wygląd nie customowy, ale będzie chyba wygodniej i wydajniej. Aczkolwiek sprzęt który wsadziłeś wizualnie prezentuje się bardzo ciekawie. do szybkiego przemieszczania się po mieście chyba idealny.
Michael506 Napisano 27 Lipca 2020 Autor Napisano 27 Lipca 2020 Od 8 lat jeżdżę Krossem miejskim , (który ma 17kg ) w trasach po 60 ,125, 150 Km . Te 7 kg to by było dla mnie i tak sporą różnica
nossy Napisano 27 Lipca 2020 Napisano 27 Lipca 2020 a to faktycznie...różnica będzie mocno odczuwalna. W trasy nie kupiłbym pewnie nigdy, ale do miasta...aż mnie zaciekawił.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.