rlego Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 przerabial ktos polerowanie ekranów liczników środkami do polerowania plastików samochodowych? Są takie z Sonaxa i nnych. Moja sigma rysuje się od samego patrzenia ;/
MikeSkywalker Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - łatwo się rysuje, więc po polerce zacznie się rysować od nowa Pozostaje się przyzwyczaić, na trwałość licznika nie wpływa to w żadnym stopniu, moje Sigmy po paru latach wyglądają niezbyt ładnie ale śmigają bez problemów. Ewentualnie można zabezpieczyć ekran jakąś uniwersalną folią ochronną.
1415chris Napisano 4 Lipca 2020 Napisano 4 Lipca 2020 Po polerce mozesz polozyc warstwe bezbarwnego lakieru np 2k, tak jak to sie robi ze swiatlami samochodowymi. Nie gwarantuje zachowania czytelnosci ekranu
rlego Napisano 7 Lipca 2020 Autor Napisano 7 Lipca 2020 dokładnie miałem pomysł z bezbarwną folią oracala, choćbym miał ją wymieniać regularnie. Strasznie mnie irytują te rysy w pełnym słońcu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.