Skocz do zawartości

[1000zł] Używany MTB

preedi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Szukam jakiegoś roweru MTB w granicach do 1000zł do jazdy rekreacyjnej weekendowej po okolicy nad rzekę, jezioro czy do lasu. Jestem skłonny kupić rower używany bo z nowych za dużego wyboru w tej cenie nie będzie. Chciałbym rower typu mtb. Znalazłem coś takiego https://www.olx.pl/oferta/rower-kross-hexagon-b5-29-CID767-IDFwK6D.html - trzeba coś w nim zrobić ale myślę że bym sobie z tym poradził. Ewentualnie proszę o radę czego mogę szukać w tej cenie żeby sensownie wykorzystać budżet. Jeśli ktoś widział jakieś ciekawe oferty z okolic Ostrowa Wielkopolskiego (myślę że nawet do 100km mogę się przejechać) to można też wstawić. Jaki rozmiar pod 174cm i 74kg brać ?
Pozdrawiam

Napisano

Przemyśl sprawę, czy nie możesz nieco budżetu zwiększyć. w okolicach 1300-1600 kupisz już fajną używkę na 26", ew. kiepską na 29".

Ciężko znaleźć coś przyzwoitego do 1000 zł.

Napisano

Rama 21" ten pierwszy, to jak podrośniesz. Poza tym Lombard - ja nie mam zaufania od takich przybytków.

Drugi nie wiadomo jaka rama.

Przy 174 ( nie wiem jaki przekrok masz) celuj w 17-17,5" ramę przy kole 29 ( i to też zależy od marki ).

Napisano

Można kupic za 1k pln fajny używany, ale to są starsze modele, te z linków bez sensu, bo to budżetowe rowery na niskich grupach osprzętu, lepiej coś starszego na deore/ deore lx/xt/slx, alivio to niższa grupa ale też wchodzi w gre.

Zmierz przekrok i podaj z jakiej okolicy szukać- lepiej jak na żywo zobaczysz, umowę kupna podpiszesz.

Napisano

29 nie jest koniecznością - myślałem że im większe tym lepsze :D
Ta merida nada się do takiej rekreacyjnej jazdy ? Nie chodzi tu o górskie szlaki :D Raczej płaska okolica ewentualnie zabrać go na wyjazd nad morze żeby trochę pojeździć :D 26 cali nie będzie uciążliwe ? 750 może by się udało coś utargować i na ewentualne naprawy zawsze coś się znajdzie :D Na co warto zwrócić uwagę kupując taki leciwy rower ? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...