grzechu323 Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Cześć, dzisiaj odebrałem przesyłkę z rowerem i ku mojemu zaskoczeniu tylna przerzutka na najszerszej zębatce ocierała o szprychy. Zacząłem próbować regulacji i udało mi się wyeliminować. Jednakże przestrzeń pomiędzy szprychą a przerzutką jest bardzo mała, dosłownie 1 mm. Wygląda, jakby przerzutka była skrzywiona. Czy moglibyście to ocenić? Załączam zdjęcia. Niestety szczerze nie znam się na rowerach i prosiłbym was o opinię. Z góry dziękuje za pomoc.
SoloTM Napisano 18 Czerwca 2020 Napisano 18 Czerwca 2020 Weź śrubokręt dość spory, włóż od dołu i wyprostuj hak ramy. Wózek przerzutki musi iść równolegle do linii koronek kasety. Pewnie w transporcie, albo wcześniej coś docisnęło rower tam i przerzutka zgięła hak do środka lekko. Oczywiście czeka Cię ponowna regulacja po tym zabiegu.
grzechu323 Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Napisano 21 Czerwca 2020 Super, bardzo dziękuje wam za odpowiedź. Kontaktowałem się już ze sklepem i zwrócą pieniądze za serwis
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.