rumacz Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 Wykopałem na rodzinnych wykopaliskach starego ( minimum 15 lat)Treka 3700 z przeznaczeniem dla córki. Niestety rower jest w kiepskim stanie i wymaga naprawy. Koszt serwisu to ok 800 pln w tym usługa 200. Czy to się w ogóle opłaca robić?
Mihau_ Napisano 27 Maja 2020 Napisano 27 Maja 2020 Różne były roczniki i różne osprzęty. Ale jeśli rzeczywiście ma te cirka 15 lat to za 800 złotych jesteś w stanie wymienić wszystko oprócz ramy;P Także podejrzewam, że ktoś może chcieć Cię lekko naciągnąć. IMO totalny bezsens i wyrzucanie kasy w błoto. Za ~1100-1200 możesz kupić nowiutki, błyszczący rower z dwuletnią gwarancją, który pod względem gratów nie będzie gorszy. EW. możesz się sam pobawić w serwis, w sumie nic skomplikowanego
rumacz Napisano 27 Maja 2020 Autor Napisano 27 Maja 2020 Trek okazał się modelem 3900 co pewnie nie wiele zmienia w kwestii takiej, że koszty niewspółmiernie wysokie do wartości roweru. Do wymiany idą: tylne koło ,opony, okładziny hamulców siodełko, zębatki przód i tył, łańcuch i do tego dochodzi usługa serwisowa 200 pln. Jeżeli sam zajmę się zabawą w serwis to pytanie czy oprócz satysfakcji i braku opłaty serwisowej uda mi się coś jeszcze zaoszczędzić, np. na kosztach części ?? Czy taką naprawę uda mi się zrobić z pomocą forum, bez odpowiednich narzędzi, np bez odpowiedniego klucza do wymiany tylnej kasety?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.