Skocz do zawartości

[2200] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam roweru MTB do oko 2200 zł. Zastanawiam się nad hexagonem 7.0 a NORTHTEC Viking DR 29. Ktoś ma tego northteca i mógłby coś więcej powiedzieć bo skłaniam się raczej ku niemu. A może macie inne propozycje? Rowerem będę jeździł trochę po asfalcie trochę po lesie

Napisano

Dorzucę Unibike Fusion 29 - lepsze hamulce odczujesz bardziej niż przerzutkę (którą jak coś łatwiej ulepszyć). Katalogowo jest droższy ale myślę że 2300 spokojnie uzyskasz z dobrym rabatem. 

Napisano

w tym unibike geometria chyba jest bardziej sportowa. A z tych dwóch, które podałem który lepszy? ewentualnie co myślisz o levelu 3.0?

Napisano

Hexagon ma korbę na kwadrat, także słabiej wypada jak Northtec. No i sporą niewiadomą są koła, Kross nie daje rewelacyjnych, nie wiem jak konkurent. 

Level wypada podobnie jak Hexagon. 

Z tych trzech brałbym Northteca. 

Co do Fusiona - to nie zgłębiając się w tabelki jest to ciągle rower do rekreacji, także geometrii bym się nie bał. 

Napisano

Indiana - rama wygląda na typowy marketowy wynalazek patrząc na geometrię. Poza tym co tu dużo pisać - przerzutka Deore żeby rzucała się w oczy, szerokie opony "panie, bo to rower w teren", widelec z blokadą - też coś droższego - na czymś musieli oszczędzić. Stawiam że na kołach i wszystkim innym czego nie widać. Mnie osobiście odstrasza ten wynalazek. 

Rockrider 560 - fajny sprzęt, osprzęt X5, czyli całkiem przyzwoity, hamulce Tektro, widelec RS. Fajny rower, ale z napędem 2x10 i kołami 27,5 z nastawieniem na jazdę w terenie. 

Jak chcesz coś uniwersalnego, na asfalt i do lasu to poszedłbym w koło 29. 

Napisano

Zdecyduje sie chyba na tego vikinga. Wersja z tamtego roku na przodzie ma przerzutki altus i z tylu deore. Tegoroczna wersja ma z przodu alivio i z tylu tez deore. Roznica w cenie 200 zl Powiedz czy jest sens doplacac?

Napisano

To jedyne różnice? Bo nie mogę znaleźć wersji z 2019. 

Różnica pomiędzy przerzutkami to koło 40 zł, także sam sobie odpowiedz czy warto dopłacać. Różnicy w pracy raczej nie odczujesz. 

Napisano

Całkiem dobrze - a najlepsze że różnica w cenie między M4000 a Deorką jest praktycznie żadna. Jakby coś można zmienić tylną przerzutkę na XT, według mnie dopiero wtedy przeskok jest odczuwalny. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...