Skocz do zawartości

[Jak najtaniej, do 1000] Rower do miasta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W pierwszej kolejności chciałbym się przywitać jako nowy forumowicz i dziękuje za każdą pomoc. W ramach wprowadzenia i kontrowersyjnego jak najtaniej. W tej chwili po prostu nie wiem jak długo jeszcze będę siedział w kraju i nie jestem wymagającym użytkownikiem. Po prostu trochę nie kalkuluje mi się kupować drogi rower tylko na chwilę, albo później kombinować z drogim transportem. 

Określiłbym siebie jako kompletnego nowicjusza, choć przez ostatnie 3 lata wynajmowałem rower w Belgii, tylko, że z racji najmu zbytnio jego parametry mnie nie obchodziły, jeździł i podstawowo o niego dbałem, co mi wystarczało. Więc  raczej w używanym rowerze trudno by mi było określić jego stan techniczny, a i raczej przerabiać go nie byłbym w stanie. 

Rower, najlepiej miejski z racji komfortu, będzie używany głównie na ścieżkach rowerowych w mieście lub krótkich podmiejskich wycieczkach, z wymagań to w sumie jedyne jakie mam to, aby było miejsce na tylni bagażnik rowerowy. Z moich wymiarów to mam 185 cm i 65 kg.

Dzięki za każdą odpowiedź!

Napisano

@WaGiant 
O dziękuje! Przyjrze się temu Riverside. Nie oczekuję cudów, ale mam nadzieję, że nie jest to coś co po prostu rozpadnie się od samego patrzenia? 

@Pablo59 
Wymagający nie jestem, po prostu tak z braku laku określam rower który głównie będzie jeździł po ścieżkach rowerowych, da się na nim zrobić zakupy i będzie miał choć te trzy przerzutki (choć oczywiście 5 byłoby lepsze). Biegi w piaście byłyby bardzo porządane, jeździć jednak będę w raczej porządnym ubraniu, często do pracy więc im mniej możliwości upaprania się tym lepiej. Jak rozumiem raczej klasyczne rowery miejskie mają złą opinię na tym forum? :P 

Swoją droga dziękuje za rozsądne propozycje, często przy forach specjalistycznych i takich pytaniach kończy się na "poniżej 10 tyś. i zegarku/laptopie/ husteczce do nosa robionej na zamówienie przez minichów w odciętym od świata klasztorze nie ma co schodzić"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...