Igor_D Napisano 16 Maja 2020 Napisano 16 Maja 2020 Siemka, z góry chcę zaznaczyć, że przeglądałem forum, ale mam wrażenie, że potrzebuje indywidualnej pomocy. Posiadam Horneta 2018, do tej pory miałem w nim Deorke 9s na długim wózku (tak wiem, mój błąd), kasetę od srama i łańcuch kmc. Jeździłem z napinaczem domowej roboty, który dawał mi wiele, bo przerzutka nie napinała dobrze łańcucha. W zeszłym roku połamałem szprychy i skrzywiłem wózek przerzutki, podczas skoku wpadła mi w koło (koło splecione od nowa, nowy łańcuch, przerzutka doprowadzona do dobrego stanu). Dziś niestety sytuacja jakby się powtórzyła, tylko tym razem, przerzutka wywędrowała nad kasetę, delikatnie krzywiąc łańcuch i łamiąc hak. Doszedłem do wniosku, że muszę zmienić przerzutkę razem z kasetą i łańcuchem, myślałem o Zee 10s + łańcuch od kmc, co do kasety nie mam pojęcia. Nie chciałbym przekroczyć 500 zł, jeśli to możliwe (kaseta + łańcuch + przerzutka + manetka). A co do samego wypadku, macie na to jakieś rady? Ewentualnie co mogę robić źle? Oba przypadki wydarzyły się skacząc z wysokości maksymalnie 30 cm.. Tymczasem skakałem wyższe hopy, dropy i nic. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Dokumosa Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 Napisz coś więcej o napędzie jaki docelowo miałby być (kaseta, korba).
Igor_D Napisano 17 Maja 2020 Autor Napisano 17 Maja 2020 Korba na razie siedzi Octane One, dokładnego modelu nie znam, chcę wymienić na slx/rock v2 i NW od Banless'a. Kasety właśnie jakiejś poszukuje, by zmieścić się w tym budżecie. Nie mam aktualnie na tyle pieniędzy, by wymienić cały napęd. I oczywiście napęd 1x10.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.