MateuszL Napisano 14 Maja 2020 Napisano 14 Maja 2020 Witajcie. Sprzedałem swoje mtb bo już mam dość jazdy po mieście na tego typu rowerze. Jestem zdecydowany na gravel. Moje wymagania to : Pozycja rekreacyjna Mocowanie pod bagażnik Sztywne osie ważę 115kg Najlepiej zewnętrzne łożyska suportu Napęd 1x lub 2x tu liczę na was Pezezutka z napinaczem GRX ? Jeździć będę głównie asfalt drugi szutrowe, dojazdy do pracy weekendy z rodziną. Jakieś propozycje? Mój wzrost to 176 noga 75cm
some1 Napisano 14 Maja 2020 Napisano 14 Maja 2020 Znowu ryzykujesz kupno roweru niedostosowanego do potrzeb. Do ciorania po mieście i z rodziną wystarczy jakiś cross albo mieszczuch na sztywnym widelcu za połowę tej kwoty. Będzie wygodniej, pewniej w ruchu miejskim dzięki prostej kierownicy, większy zakres przełożeń, łatwiejszy upgrade np. hamulców, co przy Twojej wadze może mieć znaczenie. A jeśli koniecznie gravel, to kilka podobnych tematów było niedawno. Merida, Kross, Cube, Canyon, Fuji, Marin i inne marki, do wyboru.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.