Skocz do zawartości

[co wybrać] Kellys gate 50 czy kross level 7.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam przymierzam się do zakupu roweru kellys gate 50 2019 bądź kross level 7.0 2019. Bardziej sklaniam się ku kellys owi. Może macie jakieś doświadczenia z tymi modelemi i możecie coś doradzić. Wydaje mi się że trochę lepszy osprzętowo kellys ale nie jestem specem dlatego proszę o wasze opinie. 

Napisano

Ja jeżdżę na ubiegłorocznym Kellysie, tyle że GATE 70. Różnice są dość symboliczne między nim a 50, także coś bym powiedział. Mi pozycja odpowiada, plecy nie bolą itp. Do niedawna słynęli z nietypowego kąta rury podsiodłowej. Osprzęt działa bardzo poprawnie, wcześniej jeździłem na Thorx 30 z deorką 2x10 - było poprawnie, ale w tej chwili z wachlarzem 2x11 nie czuję, aby mogło mi gdziekolwiek brakować zębów. Co do Krossa niestety nie mam porównania, natomiast co do marki Kellys mogę myślę polecić z czystym sumieniem. Ramy najlżejszej nie mają jak to w zwyczaju tłuką, ale przeżywają hopy itp bez skrzypienia.

• Mod Team
Napisano

Podstawowe różnice poza napędem, to nowszy standard sztywnych osi w Gate ( nieco szersze boost ), ale przy tym węższe obręcze, czyli punkt na plus, i punkt na minus ;)
Z detali, to np. sztyca z offset'em w Gate i bez niego w Level'u, większe tarcze z przodu w Gate.

Napisano

5 godzin temu, FreakWL napisał:

Ja jeżdżę na ubiegłorocznym Kellysie, tyle że GATE 70. Różnice są dość symboliczne między nim a 50, także coś bym powiedział. Mi pozycja odpowiada, plecy nie bolą itp. Do niedawna słynęli z nietypowego kąta rury podsiodłowej. Osprzęt działa bardzo poprawnie, wcześniej jeździłem na Thorx 30 z deorką 2x10 - było poprawnie, ale w tej chwili z wachlarzem 2x11 nie czuję, aby mogło mi gdziekolwiek brakować zębów. Co do Krossa niestety nie mam porównania, natomiast co do marki Kellys mogę myślę polecić z czystym sumieniem. Ramy najlżejszej nie mają jak to w zwyczaju tłuką, ale przeżywają hopy itp bez skrzypienia.

A uważasz że warto dorzucić te kilka stów do gate 70 czy te różnice sa faktycznie tak nieduże?

Napisano

To zależy od oferty sklepu, jak będzie poniżej 500pln dopłaty to myślę że warto. Wyszedłem podczas zakupu z podobnego założenia + szybszy kolor zamiast turkusu czy jak mu tam.

Napisano

Heh, w dużej mierze mnie to przekonało. Kasa jak dla mnie w miarę adekwatna. Przede wszystkim przymiarka i decyzja :) Wszystko w moim rowerze dobrze się sprawia po ok 1k km w różnym terenie, jedno co było do poprawki to dokręcenie poluzowanej kasety i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...