Skocz do zawartości

[Amortyzator] 1,1/8 na 1/5 cala do Dangerous Mike

mazi86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad zakupem amortyzatora , i dawno w tym nie siedziałem kilka lat i widzę na sklepach czy allegro że wszędzie są Amortyzatory tylko pod 1,5 a pod stare systemy 1 1/8 to tak już mało widać fajnych amortyzatorów, no stery to i tak będę  musiał kupić nowe tylko dzisiaj zobaczyłem na sklepie coś takiego ( 1,1/8" lub taper ) nie wiem o co w tym chodzi bo amor ma rurę sterową 1,5 cala i taki raczej do mojej ramy nie podejdzie bo mam Dangerous Mike DS 3 no pewnie się mogę mylić czy podejdzie , stery to i tak będę chciał kupić z długimi miskami tak żeby idealnie pasowały pod wejście w mufie rury do amortyzatora.

Napisano

Jak masz obecnie główkę ramy pod  prostą rurę 1 1/8" ze sterami półzintegrowanymi i jesli główka w środku nie jest jakoś wybitnie zwężana to można zastosować patent z pogranicza druciarstwa i rzemiosła ludowego stosując dolną miskę zewnętrzną pod rurę 1,5". Warto zauważyć, że podniesie to przód rowery o jakieś 10-12mm co może być w pewnych warunkach niepożądane.

Napisano

ło panie , stery były dawno kupowane to nawet nie pamiętam jakiej firmy były czy zwykłe czy półzintegrowane , poszukaj na goglach jak wygląda ta rama to zobaczysz jaka jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...