Kieloniusz Napisano 1 Kwietnia 2020 Napisano 1 Kwietnia 2020 Witam Serdecznie Jestem na grupie nowy i mam pytanie Mianowicie chodzi mi o wymianę suportu w rowerze Giant Triple X i pytanie brzmi jaki to ma być Suport na pewno BSA kwadratowa ale nie wiem jakie wymiary zakupić wiem że po rozkręceniu korby powinienem wyjąć suport ale nie mam narzędzi ( oddam do serwisu) ale chce wymienić na w miarę porządny tak do 100 zł może ktoś miał do czynienia z takim rowerem i orientuję się co zakupić Pozdrawiam zdjęcie poglądowe roweru
SoloTM Napisano 1 Kwietnia 2020 Napisano 1 Kwietnia 2020 Trzeba zmierzyć jaki teraz jest ( długość osi ) bo to korba decyduje. Najczęściej w granicach 118-122,5 mm. A cóż się stało, że chcesz wymienić ?
Kieloniusz Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Napisano 1 Kwietnia 2020 kupiłem rower rok temu na aukcji i wymieniam co jakiś czas czesci co sie zepsują (chyba)teraz padło na suport strasznie piszczy / skrzypi ale z tego co widzę to tez jest zawalony brudem .może oczyścić i nasmarować i przestanie widać ze nie było w nim nic robione od "nowości"
SoloTM Napisano 1 Kwietnia 2020 Napisano 1 Kwietnia 2020 Najpierw dokręcić obie miski, a minimum lewą ( trzeba zdjąć korbę/ korby ) Jeśli ustanie ( b. Często pomaga ) to nie wymieniać.
Mihau_ Napisano 1 Kwietnia 2020 Napisano 1 Kwietnia 2020 Sprawdź jaki masz model korby. W instrukcji o niej powinien być podany wymiar dedykowanego suportu Jeśli nie to ściągasz korbę i mierzysz.
Kieloniusz Napisano 1 Kwietnia 2020 Autor Napisano 1 Kwietnia 2020 dzięki za podpowiedzi jutro w czasie "roboty" bede sie bawił aby czas umilić
BMXdoPieca Napisano 1 Kwietnia 2020 Napisano 1 Kwietnia 2020 Najpierw dokładnie umyj z zewnątrz i psiknij jakiegoś wd, powinno przestać jeśli łożyska się nie posypały
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.