MedeiS7 Napisano 15 Lutego 2020 Napisano 15 Lutego 2020 Witam. Chciałbym się poradzić jaki rowerek crossowy najlepiej kupić do 2500zł. Myślałem o Unibike Viper lub Crossfire. Zastanawiam się również na Northtec CALEDON DB DR. Tylko nie wiem czy jest sens dokładać kilka stówek na moje wymagania. Głownie w tygodniu miasto po kilka/kilkanaście kilometrów. W weekend za to las/polany/asfalt po około 100km. Doradzi ktoś fachowym okiem? Może w sumie coś innego wartego jest uwagi z crossów.
MikeSkywalker Napisano 15 Lutego 2020 Napisano 15 Lutego 2020 Między Crossfire a Viperem jest spora różnica. Z mocną korzyścią na rzecz Vipera, ale za 2500 go nie kupisz. Jeśli już miałbyś brać Crossfire to chyba lepiej Flasha - jest sporo tańsza a bardzo podobny. W Viperze zyskuje się lepsze hamulce i napęd 3x10, który chodzi zauważalnie płynniej jak te we Flashu czy Crossfire.
MedeiS7 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Napisano 15 Lutego 2020 Vipera mam możliwość kupić w obecnej chwili za 2599 zł z dodatkami. Taki rower raczej będzie na moje możliwości w sam raz? Może jakiś Kross albo inna marka porównywalnie wypadałaby lepiej do Unibike? W sumie chyba to nie możliwe? W Unibike jedyny minus to ich wygląd. Teraz, MikeSkywalker napisał: Między Crossfire a Viperem jest spora różnica. Z mocną korzyścią na rzecz Vipera, ale za 2500 go nie kupisz. Jeśli już miałbyś brać Crossfire to chyba lepiej Flasha - jest sporo tańsza a bardzo podobny. W Viperze zyskuje się lepsze hamulce i napęd 3x10, który chodzi zauważalnie płynniej jak te we Flashu czy Crossfire.
MikeSkywalker Napisano 15 Lutego 2020 Napisano 15 Lutego 2020 To w takiej kasie bym się nawet nie zastanawiał i brał Vipera. Co do reszty to sam sobie odpowiedziałeś - w przypadku Unibike trzeba tylko zaakceptować wygląd, ale rower jest naprawdę solidny i na lata.
MedeiS7 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Napisano 15 Lutego 2020 a mogłbym jeszcze dostać fachową poradę na temat Northteców? fajnie wypada ten DB DR. Wizualnie o wiele fajniejszy od Unibika. Teraz, MikeSkywalker napisał: To w takiej kasie bym się nawet nie zastanawiał i brał Vipera. Co do reszty to sam sobie odpowiedziałeś - w przypadku Unibike trzeba tylko zaakceptować wygląd, ale rower jest naprawdę solidny i na lata. a mogłbym jeszcze dostać fachową poradę na temat Northteców? fajnie wypada ten DB DR. Wizualnie o wiele fajniejszy od Unibika.
MikeSkywalker Napisano 15 Lutego 2020 Napisano 15 Lutego 2020 A w jakiej kasie? Bo tego co widzę to ok 3400 kosztuje.W tej cenie wolałbym już Gianta Roam, za jakieś 3200. Albo szukał bardziej "markowych" rowerów, z ciekawszą geometrią i ładniejszych (np Giant). Zyskujesz powietrzny widelec, w obu. Do Northtec jestem uprzedzony, ale są osoby które chwalą. W każdym razie słabo skomponowany bo zysk z przerzutki XT jest dużo mniej odczuwalny niż lepsze hamulce - jak np w Viperze. Na serwisie się nie spotkałem, pewnie na kolegów trafiał, ale skoro koła na szprychach Sapima to nie powinny być gówniane jak np. koła w Krossach czy Rometach.
MedeiS7 Napisano 15 Lutego 2020 Autor Napisano 15 Lutego 2020 13 minut temu, MikeSkywalker napisał: A w jakiej kasie? Bo tego co widzę to ok 3400 kosztuje.W tej cenie wolałbym już Gianta Roam, za jakieś 3200. Albo szukał bardziej "markowych" rowerów, z ciekawszą geometrią i ładniejszych (np Giant). Zyskujesz powietrzny widelec, w obu. Do Northtec jestem uprzedzony, ale są osoby które chwalą. W każdym razie słabo skomponowany bo zysk z przerzutki XT jest dużo mniej odczuwalny niż lepsze hamulce - jak np w Viperze. Na serwisie się nie spotkałem, pewnie na kolegów trafiał, ale skoro koła na szprychach Sapima to nie powinny być gówniane jak np. koła w Krossach czy Rometach. Northtec 3000 zł. Myślałem też właśnie o Krossie Evado 7.0 2019 bo ten jest za 2100. Wezmę raczej Vipera. Może wygląd nie powala, ale cena/jakość jest bezkonkurencyjna.
MikeSkywalker Napisano 15 Lutego 2020 Napisano 15 Lutego 2020 Jakościowo to naprawdę dobre rowery. Aż przyjemnie się je serwisuje jak po paru latach trafiają na jakiś przegląd. Byłem kiedyś w odwiedzinach w serwisie w Krakowie, i w trakcie dyskusji wyszło że Unibike, jeśli chodzi o bezawaryjność to jedna z najlepszych marek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.