EdwardAktywista Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Witam wszystkich na forum. Szukam roweru na sezon, nie miałem żadnego od kilku lat. Wcześniej jeździłem na marketowych "góralach", które nigdy nie były całkiem sprawne. Teraz, ze względu na przeprowadzkę w bardziej płaskie tereny i do miasta chciałbym możliwie najbardziej uniwersalny rower na ubite leśne lub asfaltowe ścieżki i ogólnie jazdę po mieście. Chciałbym też spróbować kilkudniowych wycieczek w spokojnym tempie (chodzi mi po głowie green velo z elbląga do suwałk na przykład). Kierując się opiniami w necie stwierdziłem, że najlepszy do takiego użytkowania będzie rower trekkingowy. Zastanawiam się tylko czy na piaszczystej ścieżce taki trekking da sobie radę? Wąskie koła nie będą się zapadać? Mój budżet jest nieprzekraczalny i wynosi 1500 zł. Uznałem, że najlepszy w tym budżecie będzie ten model: https://allegro.pl/oferta/wypasiony-lazaro-senatore-v3-men-alivio-19-grafit-8081339713 Czy to dobry wybór? Nie biorę pod uwagę rowerów używanych, nie znam się na tym na tyle żeby wybrać coś dobrego i nie wymagającego napraw. Mój wzrost 176 cm, waga 84 kg.
Gość Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Sam polecał bym nie trekinga ale crossa. Ale treking też da radę - standardowe 1,75 gumy spokojnie po lesie przejadą - oczywiście jak wjedziesz w prawdziwą piaskownicę to rower potrafi popłynąć. Rower z linka ma niezłą kotwicę zamiast przedniego widelca no ale to standard w takim budżecie.
EdwardAktywista Napisano 28 Grudnia 2019 Autor Napisano 28 Grudnia 2019 Teraz, Danuel napisał: Sam polecał bym nie trekinga ale crossa. Ale treking też da radę - standardowe 1,75 gumy spokojnie po lesie przejadą - oczywiście jak wjedziesz w prawdziwą piaskownicę to rower potrafi popłynąć. Rower z linka ma niezłą kotwicę zamiast przedniego widelca no ale to standard w takim budżecie. Trekking ze względu na wyposażenie, którego będę potrzebował w dłuższej trasie - wygodniejsza pozycja też jest dla mnie na plus, nie muszę jechać szybko, ważniejsze jest żeby dojechać dalej. Co do kotwicy to masz na myśli, że amortyzator może mnie spowalniać? Wydaje mi się że tam jest blokada i wtedy to nie będzie występować?
Sk27 Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 19 minut temu, EdwardAktywista napisał: Co do kotwicy to masz na myśli, że amortyzator może mnie spowalniać? Wydaje mi się że tam jest blokada i wtedy to nie będzie występować? Chodzi o to, że taki amortyzator waży ponad 2kg. Jeśli jeździsz po gładkich drogach to wystarczy sztywny widelec, który będzie znacznie lżejszy i przez to rower będzie zwinniejszy, łatwiej będzie się podjeżdżało pod górę itp.
Pablo59 Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Niestety wymaganie sztywny widelec + rozsądny napęd oznacza, że 1500 to za mało - o ile rower ma być nowy...
GrzesPL Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 Dobry wieczór Imho trekking, który jest wyposażony w błotniki, oświetlenie, bagażnik, etc. Jeśli 50 km dziennie lub kilkudniowe wycieczki to gdzieś bagaż trzeba przyczepić, a rower typu cross trzeba będzie dodatkowo wyposażyć, żeby było to możliwe, chociażby w bagażnik, czy oświetlenie jeśli na kilkudniowej wycieczce trafi się jechać po zmroku, etc.. Trekking będzie ok., jako najbardziej uniwersalny dla Twoich aktualnych potrzeb. Sporo warzącym uginaczem/ amortyzatorem bym się nie przejmował. Jeśli miałeś kilkuletnią przerwę po marketowych góralach to tym bardziej różnicy między sztywnym widelcem, a amorem nie zauważysz. Na kopny piach to raczej jakieś MTB + zacna oponka + zacny zawodnik
SoloTM Napisano 28 Grudnia 2019 Napisano 28 Grudnia 2019 https://allegro.pl/oferta/nowosc-lazaro-aero-v3-wypas-na-szose-alivio-19-7440266270 Bagażnik i błotniki ( 100 pln ) dokupisz później.
EdwardAktywista Napisano 29 Grudnia 2019 Autor Napisano 29 Grudnia 2019 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, utwierdziły mnie one w przekonaniu że ten rower to dobry wybór, zarówno jeśli chodzi o typ, jak i markę.
EdwardAktywista Napisano 30 Grudnia 2019 Autor Napisano 30 Grudnia 2019 Jeszcze tak kontrolnie zapytam - czy taki rower z kołami 29" nie byłby bardziej uniwersalny na takie zastosowania o jakich wspominałem? Oczywiście na wyjazd zamontowałbym jakiś bagażnik z sakwami, a reszta akcesoriów, które odróżniają trekkinga od mtb nie jest mi chyba potrzebna. https://allegro.pl/oferta/rower-kross-hexagon-5-0-29-l-21-cali-gra-sre-nie-8563922538 Na dużych kołach chyba nie będzie bardzo wolny? Jeśli chodzi o pozycję pewnie będzie mniej wygodnie, ale z kolei będę mógł się trochę lepiej bawić na leśnych ścieżkach.
Pablo59 Napisano 31 Grudnia 2019 Napisano 31 Grudnia 2019 Byłby - jak ci się znudzą oryginalne, węższe opony założysz - na odwrót zaś nie zawsze da się "przygrubić" z racji szerokości widełek crossa czy trekkinga. Ale w masę 13 kg tego roweru nie bardzo chce mi się wierzyć
EdwardAktywista Napisano 7 Stycznia 2020 Autor Napisano 7 Stycznia 2020 Rowery dla mnie i dla dziewczyny już kupione, zmontowane i wstępnie przetestowane, dla nas są super, duży przeskok w porównaniu z poprzednimi wynalazkami jakimi jeździliśmy Dziękuję wszystkim za porady i #chwalesie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.