OutOfMemory Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 Z racji wieku do czytania potrzebuję okularów i to dość mocnych, ok +3. Mam problem żeby odczytać bez okularów wskazania licznika, czy cokolwiek sobie powieszę na kierownicy. Czy znacie może sposób jak sobie z tym poradzić? Nie znajduję w ofercie producentów okularów szkiełek z wkładką w dolnej części ułatwiającej czytanie. Wkładki do okularów do zamocowania szkła korekcyjnego nie są rozwiązaniem, bo w takim szkle nic nie widzę wtedy na dalszą odległość..... Strasznie niekomfortowa sytuacja dla starszego pana...
Quell Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 Mowa o przeciwsłonecznych i dwuogniskowej korekcji ? Mogę zapytać wieczorem kogoś w temacie,ale raczej czegoś takiego na rynku nie ma. Albo przeciwsłoneczne z korekcją,albo drugie szkła w ramce (tanio i majfrendów).
maklakiewicz Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 Może Smartwatch z GPSem? Odległość od oczu można regulować w zakresie ruchu ramieniem
Quell Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 Jednak jest info trochę wcześniej. Jak się okazuje nie ma z tym problemu,dwuogniskowe przeciwsłoneczne +- 300 pln,z antyreflexem +100 pln,zgrabniejsze bez frezu +-600.
wkg Napisano 23 Września 2019 Napisano 23 Września 2019 Ja tak jeżdżę i daje radę. Problem się pojawia, gdybym chciał na to założyć szerokie okulary przeciwbłotne na jakimś maratonie ale do cywilnej jazdy zmiennoogniskowe przyciemniane i z antyreflexem w zupełności wystarczą.
gocu Napisano 24 Września 2019 Napisano 24 Września 2019 19 godzin temu, OutOfMemory napisał: Z racji wieku do czytania potrzebuję okularów i to dość mocnych, ok +3. Jeśli masz "plusy" to nie jesteś krótkowidzem (patrz temat wątku) tylko dalekowidzem.
OutOfMemory Napisano 24 Września 2019 Autor Napisano 24 Września 2019 2 godziny temu, gocu napisał: Jeśli masz "plusy" to nie jesteś krótkowidzem (patrz temat wątku) tylko dalekowidzem. taa, dokładnie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.