Skocz do zawartości

[do 3000] Rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ludziska bardzo Was proszę pomóżcie!!!! Jeździłem na Cubie Analogu "dramat" jak na kozie się siedziało, Kross Level 4 to samo, Romet nie do przyjęcia! Jeździłem tez na tej Indianie 6.9 było całkiem przyjemnie ale się boje kopić bo to jedna supermarket, jeździłem tez na Trekk X Caliber 7 i było super tylko ten osprzęt - padaczka. Doradźcie proszę co jeszcze szukać i dlaczego na tych poprzednich rowerach siedziało się jak na kozie ?! Mam 179cm wzrostu. Rower pod średnie górki i lasy, żadnych maratonów! Bardzo dziękuje z góry!

Napisano

Trek Xcaliber ma sportową geometrię XC, Cube Analog to według opisu na stronie producenta bardziej rekreacyjny "ścieżkowiec" (w sensie rower do jeżdżenia po ścieżkach, a nie Trail z prawdziwego zdarzenia). Odpowiednikiem Xcalibra w ofercie Cube jest Reaction. 

Skoro Ci się podoba, to ogólnie szukaj rowerów z przeznaczeniem do XC i podobną geometrią, czyli długa górna rura, niski stack, żeby kierownica była daleko i nisko. Jeśli ma mieć lepszy osprzęt od Treka w tym budżecie, to może jakiś Rockrider z Decathlonu albo Kellys Gate, one chyba mają sportową geometrię. Oczywiście przy założeniu, że testujesz odpowiedni do wzrostu rozmiar ramy, a jeśli jesteś na granicy rozmiarówki, to testuj większy. 

Napisano

some1: dopiero teraz sobie to uświadomiłem wchodząc na stronę Gianta ze ten Talon tez jest XC! Dlatego tez mi się na nim fajnie jeździło! Dziękuję za uwiadomienie !

Napisano

Talon 29-1 jako jedyny z tych trzech ma amortyzator powietrzny, jest to jedna z tych rzeczy, do których w miarę możliwości warto dopłacić, bo różnicę poczujesz. 

Obok na forum jest drugi wątek z takim samym budżetem, gdzie dyskutowane są też inne rowery. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...