Skocz do zawartości
Integ

[Amortyzator przedni] Shockwave

Rekomendowane odpowiedzi

Integ

Witam! 

Mam amortyzator "noname", naklejki symbolizują Shockwave, a mój problem jest taki, ze amortyzator nie pracuje płynnie, przycina sie na zginaniu jak i prostowaniu, chcialbym go rozebrać, ale jedyna śruba jaką widzę to na lewej goleni od góry, znajduje sie tam sprężyna, którą wyczyscilem oraz nasmarowalem, nadal nic sie nie zmieniło, nie mam pojęcia jak zdjąć golenie górne z dolnych, ponieważ od dołu są otwory, a w nich cos jakby śruba na śrubokręt płaski, ale ma na tyle małe wyrzłobienie, ze śrubokręt "nie łapie", macie jakieś pomysły co moznaby z tym zrobić? Dodam, ze rower to karbon trial x3, i amor jest ten fabryczny, niezbyt drogi

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Janu_sz

Mamy. Wkleić zdjęcie zamiast opisywać .

  • +1 pomógł 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
skom25

Wygląda jakby było sprasowane.

Tak czy inaczej, daj sobie spokój, nawet serwis praktycznie nic w tym przypadku nie pomoże. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Integ

Wyciągnąłem sprezyne i wyczyscilem ją ze smaru, tak samo zrobilem z górna golenia od gory za pomocą szmatki i elektrody, po skręceniu okazuje sie, ze amortyzator pracuje dużo płynniej bez smaru

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
skom25
3 godziny temu, Integ napisał:

elektrody

Eee?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×