Skocz do zawartości

[4500 zł] fitness

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam poszukuje rowerku typu fitness. Na oku mam giant fastroad z 2015 slr 1 https://www.giant-bicycles.com/pl/fastroad-slr-1-2015  kosztuję on 3400 zl (chyba dobra cena ) natomiast w lokalnym sklepie jest on dostępny tylko w ramie ml. Sugerowana rama na mój wzrost to L (187 cm).  (94 kg wagi ) Natomiast przejechałem się nim i było całkiem ok (nwm jak bd po czasie ) Jeżeli ktoś mógłby doradzić czy bd on odpowiedni lub doradzi coś innego bd wdzięczny :) Interesuje mnie tylko rower typu fitness  

Napisano

Cześć,

ramy w tych rowerach mają krótkie górne rury i możliwe, że w dłuższym okresie czasu może Ci to zacząć doskwierać. W sumie to jesteś prawie na pograniczu, ale biorąc pod uwagę krótką ramę to celowałbym jednak w L. W tym ML miałeś jeszcze jakikolwiek zapas na sztycy czy była już wysunięta na maxa?

Napisano

Kurdę tego Ci nie powiem możliwe że był tam jakiś zapas ale nie duży. Natomiast jeżeli miał bym jeździć w dyskomforcie z powodu tych 2 cm to może jest to gra nie warta świeczki. Polecasz coś innego niż gianta ? Może ktoś w tej ceniemax do) 4,5 ) oferuje lepszy osprzęt. Nie ukrywam że podoba mi się wygląd gianta do 2018 roku bo te z 19 zmieniły  niestety ramę a to już nie to :) 

Napisano

Jeździłem tym rowerkiem z 2017, świetna maszyna. To taka kolarka bez baranka. Zmieniłem kierownicę na lekko giętą, siodełko na WTB i zębatkę 50 na 46. Jedynym mankamentem to kiepskie konusy w piastach, po 6K wymiana. W 2018 sprzedałem i kupiłem Fastroad Comax 2 już na łożyskach maszynowych. Mam już najechane 17K. Dwukrotnie serwis łożysk, piasty, suport i stery. Jak nowy rower i po 10K następny po 20K. opony 28C zmieniłem na 25C. Rozmiar roweru to M. U ciebie to L. Masz racje, modele rowerów z 2019 to już nie to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...