santer Napisano 6 Maja 2019 Napisano 6 Maja 2019 Witam poszukuje rowerku typu fitness. Na oku mam giant fastroad z 2015 slr 1 https://www.giant-bicycles.com/pl/fastroad-slr-1-2015 kosztuję on 3400 zl (chyba dobra cena ) natomiast w lokalnym sklepie jest on dostępny tylko w ramie ml. Sugerowana rama na mój wzrost to L (187 cm). (94 kg wagi ) Natomiast przejechałem się nim i było całkiem ok (nwm jak bd po czasie ) Jeżeli ktoś mógłby doradzić czy bd on odpowiedni lub doradzi coś innego bd wdzięczny Interesuje mnie tylko rower typu fitness
Pitof Napisano 6 Maja 2019 Napisano 6 Maja 2019 Cześć, ramy w tych rowerach mają krótkie górne rury i możliwe, że w dłuższym okresie czasu może Ci to zacząć doskwierać. W sumie to jesteś prawie na pograniczu, ale biorąc pod uwagę krótką ramę to celowałbym jednak w L. W tym ML miałeś jeszcze jakikolwiek zapas na sztycy czy była już wysunięta na maxa?
santer Napisano 6 Maja 2019 Autor Napisano 6 Maja 2019 Kurdę tego Ci nie powiem możliwe że był tam jakiś zapas ale nie duży. Natomiast jeżeli miał bym jeździć w dyskomforcie z powodu tych 2 cm to może jest to gra nie warta świeczki. Polecasz coś innego niż gianta ? Może ktoś w tej ceniemax do) 4,5 ) oferuje lepszy osprzęt. Nie ukrywam że podoba mi się wygląd gianta do 2018 roku bo te z 19 zmieniły niestety ramę a to już nie to
dorota57 Napisano 6 Maja 2019 Napisano 6 Maja 2019 Jeździłem tym rowerkiem z 2017, świetna maszyna. To taka kolarka bez baranka. Zmieniłem kierownicę na lekko giętą, siodełko na WTB i zębatkę 50 na 46. Jedynym mankamentem to kiepskie konusy w piastach, po 6K wymiana. W 2018 sprzedałem i kupiłem Fastroad Comax 2 już na łożyskach maszynowych. Mam już najechane 17K. Dwukrotnie serwis łożysk, piasty, suport i stery. Jak nowy rower i po 10K następny po 20K. opony 28C zmieniłem na 25C. Rozmiar roweru to M. U ciebie to L. Masz racje, modele rowerów z 2019 to już nie to.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.