apis1985 Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Jak w temacie, kupilem licznik rowerowy i nie mam pojecia jak go wlaczyc, bateria wlozona dobrze, w instrukcji nie ma napisanego jak go uruchomic, ma ktos jakis pomysl? dziekuje
KiKo_Pl Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Właśnie przeglądając serwis Youtube natknąłem się na ten filmik.Sprawdź też czy bateria nie jest rozładowana bo często się zdarza że baterie są rozładowane .Myślę ,że pomogłem Polecam również obejrzeć ten materiał.
apis1985 Napisano 5 Maja 2019 Autor Napisano 5 Maja 2019 Czy bateria jest rozladowana sprawdze dopiero kiedy taka nabede ale bateria jest ok bo przelozylem baterie od czujnika i dalej nic, probowalem na liczniku wciskac rozne rzeczy ale nie chce sie wlaczyc, wiec nie wiem...jutro podjade do sklepu i sie okaze... przypomne tylko, ze chodzi o samo wlaczenie licznika, nie ustawienie i regulacje.
paweloko Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Po prawidłowym włożeniu sprawnej baterii licznik zazwyczaj sam się włącza.
cervandes Napisano 5 Maja 2019 Napisano 5 Maja 2019 Nieprawda, są liczniki, które są martwe przy zakupie a dopiero sekwencja przycisków je włącza. Tak było np z Sigmą 16.12 którą miałem, że była na nim żółta naklejka z info, że trzeba przytrzymać przez kilka sekund przyciski, o ile mnie pamięć nie myli - dwa dolne i dopiero licznik "wstawał". Manual przejrzałem, nie ma info o włączaniu licznika a w troubleshooting jest info, że jak licznik nic nie wyświetla to albo bateria rozładowana albo wsadzona złą polaryzacją. Jeśli upewnisz się, że bateria jest spoko, to będzie znaczyło, że licznik jest uszkodzony.
apis1985 Napisano 5 Maja 2019 Autor Napisano 5 Maja 2019 baterii nie da sie wlozyc zle w tym liczniku, wiec jutro podjade do sklepu i sprawdzimy czy to wina baterii czy licznika, dziekuje za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.