zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Ma ktoś jakiś patent jak odkręcić śrubkę od tarczy w piaście? ułamał sie łeb śrubki i pozostała część siedzi wkręcona w piaście
Brombosz Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Wiercisz małą dziurkę, wkładasz jakiś mocny pręt na klej dwuskładnikowy, zaginasz i odkręcasz.
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Jak tak trochę z innej strony, zapobiegawczo. To są śruby na imbus, prawda?
zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Napisano 27 Kwietnia 2019 Akurat ta była na torxa, widocznie jakiś chiński badziew i pękło samo z siebie
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Nie używaj w takim miejscu śrub z gniazdem na imbus. Śruby dość często się zapiekają, a śruba M5 z takim łbem jest pod klucz 3. Istnieje bardzo duża szansa że zniszczysz gniazdo, a śruby nawet nie ruszysz.
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Teraz, Janu_sz napisał: "Akurat ta była na torxa" 45 minut temu, skom25 napisał: Jak tak trochę z innej strony, zapobiegawczo. Wiem...
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Brombosz napisał: Wiercisz małą dziurkę, wkładasz jakiś mocny pręt na klej dwuskładnikowy, zaginasz i odkręcasz. To samo co piszesz, tylko wbijasz bita typu imbus, torx i odkrecasz, ale w jego przypadku to lekko punktakiem czy moze nawet srubokretem powinno dac rady. Zajac, jak jestes w Koszu to daj znac.
Janu_sz Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Ja z mostkiem właśnie walczyłem wczoraj, bo urwałem śrubę. Nawierciłem otwór 2 mm wiertłem, wkręciłem śrubkę jaką miałem w jakichś częściach komputerowych mała z łbem na krzyżak i potem śrubokrętem dokręciłem ją tak, że wylazła.
zajonc Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Napisano 27 Kwietnia 2019 powalcze i zobacze jak to wyjdzie z tym wiertłem, 32 minuty temu, shotgun napisał: Zajac, jak jestes w Koszu to daj znac. teraz to cały właściwie czas jestem koło costa:P
Brombosz Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Teraz, zajonc napisał: powalcze i zobacze jak to wyjdzie z tym wiertłem Jak zorganizujesz lewe wiertło to samo wiercenie może załatwić problem.
Gość Napisano 27 Kwietnia 2019 Napisano 27 Kwietnia 2019 Dobrze zapunktuj, bo jak Ci wiertlo zjedzie w miekkie alu to slabo to widze, tam nawet na Helicoli zabardzo miejsca nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.